Tips om uit eten te gaan met je baby

Armin Brott

Toen onze baby iets ouder was dan een jaar, vonden mijn vrouw en ik het tijd om eens met z'n drieën naar een van onze favoriete restaurants te gaan. Zelf vind ik dat je de baby gewoon moet meenemen en dan zie je wel hoe het gaat, maar mijn vrouw was bezorgd dat onze dochter overstuur zou raken en we in een vreselijk gênante situatie terecht zouden komen.

Ons eerste uitstapje was een complete ramp, precies waar mijn vrouw zo bang voor was geweest. Alles wat er maar mis kon gaan, ging ook echt mis. Pas na anderhalve maand durfden we het eindelijk nog een keer te proberen.

Deze keer hadden we alles gepland. Je zult begrijpen dat mijn vrouw en ik een beetje zenuwachtig waren over deze nieuwe poging om ons in de spannende wereld van het uit eten gaan met een kind te wagen. Onze dochter is nooit te beroerd om aan de verwachtingen te voldoen, dus gooide ze een glas water om en beet ze een stuk uit een van de krijtjes die de ober zo attent had uitgeleend. Maar toen de mensen aan het aangrenzende tafeltje ons een compliment maakten over het goede gedrag van onze dochter, wisten we dat onze zorgvuldige voorbereidingen niet voor niets waren geweest.

Het kiezen van het juiste restaurant

• Ga niet naar drukke, luidruchtige restaurants, tenzij je weet dat je baby juist gek is op dat soort omgevingen • Bel eerst even om te vragen of het restaurant geen moeite heeft met baby's en of ze voldoende kinderstoeltjes hebben • Houd het simpel: witte tafellakens en kristallen wijnglazen zijn voor baby’s wat rode doeken voor stieren zijn

In het restaurant

• Ga dichtbij de uitgang zitten: het kan gebeuren dat je het restaurant snel wilt verlaten als de baby overstuur is. • Als de baby met jullie mee-eet, vergeet dan niet zijn voeding mee te nemen en een paar extra lepels voor het geval dat er één (of twee) op de vloer belandt. • Als je baby rondloopt, zorg er dan voor dat hij niet bij andere tafeltjes op bezoek gaat, tenzij je zeker weet dat die mensen het leuk vinden. In jullie ogen is het misschien schattig, maar anderen kunnen het heel vervelend vinden. En rondlopende (of kruipende) baby’s leveren ook een struikelgevaar op voor obers. • Als je je baby op schoot houdt, kijk dan heel goed uit. Het lijkt wel of baby’s een zesde zintuig hebben voor restaurants. Ze grijpen altijd precies naar die dingen die het heetst of het scherpst zijn, of naar datgene dat de meeste smeerboel veroorzaakt als het wordt gemorst. • Verwacht niet dat het personeel van het restaurant zich over de baby zal ontfermen. Zij hebben wel wat anders aan hun hoofd. • Wees niet gegeneerd als je plotseling moet vertrekken. Baby’s hebben nou eenmaal driftbuien en kunnen ziek worden. • Zorg dat jullie op tijd terug zijn voor de normale bedtijd van de baby. Het levert al genoeg stress op om in een nieuwe omgeving te zijn!

GERELATEERDE BABY TOOL
BGC Icon

Baby groeischema

Houd de lengte, het gewicht en de hoofdomtrek van je baby in de gaten voor een gemiddelde groei met onze eenvoudige tool.

What is your child*
Verplicht veld

Verplicht veld

Verplicht veld

Verplicht veld

Verplicht veld

*Invoer gegevens van de laatste metingen van je baby **Bron: World Health Organization

Beheer Cookies