De Pampers® Veiligheidsbelofte

Image-01

Net zoals bij jou, komt de veiligheid van jouw baby bij ons op de eerste plaats.

Van de stoffen die we selecteren tot de tests die we uitvoeren. Iedere dag passen we onze veiligheidsbelofte in drie fases toe om de prestaties van onze luiers en het comfort en de veiligheid van jouw baby te garanderen:

Fase 1: Selectie materialen. Omdat veilige luiers beginnen met veilige materialen.

Voordat ze onderdeel worden van Pampers® luiers worden de materialen die we gebruiken onderworpen aan een rigoureus selectieproces. Iedere component heeft zo zijn eigen functie en moet de prestatie van de luier verzekeren, zowel als comfort en veiligheid voor jouw baby.

Image-02

Onze onderzoekers werken nauw samen met kinderartsen, pediatrische dermatologen en toxicologen om de veiligheid van de gebruikte materialen en al onze afgewerkte babyproducten te valideren.

Image-03

Onze materialen voldoen strikt aan de veiligheidseisen van het Wetenschappelijk Comité voor Consumentenveiligheid van de EU, SCCS/1564/15 met betrekking tot het veilige gebruik van stoffen.

Als je meer wilt weten over wat we wel (en wat niet!) in onze luiers gebruiken, klik hier.

Fase 2: Productie. Een belangrijke fase die we van A tot Z in handen hebben.

Net zoals voor ouders is de veiligheid van baby's onze grootste prioriteit. En juist daarom zijn er een aantal belangrijke dingen die we niet delegeren, zoals de productie van onze luiers. Pampers® produceert hun luiers uitsluitend in eigen fabrieken (in Europa). Dit vinden wij van cruciaal belang. We controleren actief elke productiefase om de kwaliteit en veiligheid van onze producten te waarborgen:

Image-04

Elke luier wordt continu gecontroleerd door camera's en meer dan 500 sensoren.

Image-05

Meer dan 120 luiers worden iedere dag uit de productielijn gehaald en ondergaan meer dan 2.000 controles.

Fase 3: Doorlopende tests. Voor veilige, gecertificeerde luiers die de babyhuid respecteren.

Image-06

Pampers® luiers zijn klinisch en dermatologisch getest. We zorgen ervoor dat ze in alle veiligheid gebruikt kunnen worden en dat ze de huid van jouw baby respecteren.

Image-07

Onze baby-dry™ luiers zijn STANDARD 100 gecertificeerd door het onafhankelijke OEKO-TEX® instituut dat op de aanwezigheid van honderden schadelijke stoffen test. Dit is een van de meest strenge certificeringen voor babyproducten die dicht op de huid worden gedragen. Het OEKO-TEX® label vind je terug op alle onze Pampers® luiers verpakkingen. Voor meer informatie over de STANDARD 100 certificatie van OEKO-TEX® klik hier.

Image-08

Onze baby-dry™, baby-dry™ pants en premium protection™ luiers bevatten geen van de 26 geurallergenen uit de lijst opgemaakt door de Europese Unie (Richtlijn 2003/15/EEG). Het doel van deze lijst is consumenten informeren over de aanwezigheid van allergenen in producten zodat ze deze kunnen vermijden indien ze er allergisch voor zijn.

Image-09

Iedere week komen meer dan 1.200 gezinnen naar ons onderzoeks- en ontwikkelingscentrum waar ze tot 2 miljoen luiers per jaar gebruiken en hun feedback met ons delen.

Wist je dat?

Meer dan 700 onderzoekers over de hele wereld iedere dag aan Pampers® luiers werken in samenwerking met onafhankelijke professionals in de gezondheidszorg (toxicologen, kinderartsen en dermatologen) om de best mogelijke luiers voor baby's te ontwerpen. Ze zijn betrokken bij elke fase van het ontwerp van een luier.

Image-10

We luisteren voortdurend naar ouders: als je vragen of opmerkingen hebt, bel ons op 0800 726 7377.

Beheer Cookies