Pampers luiers, luierbroekjes en babydoekjes worden gemaakt van ingrediënten die grondig getest en bewezen veilig zijn. De ingrediënten die we gebruiken worden voor de meeste luiers gebruikt, en worden iedere dag veilig door 25 miljoen baby's over de hele wereld gebruikt.

Wanneer we aanpassingen maken aan Pampers dan gebruiken we enkel ingrediënten die al veilig gebruikt worden in onze luiers en babydoekjes, of die grondig zijn geëvalueerd en bewezen veilig zijn.

Eén van de tests die we uitvoeren is bijvoorbeeld de verdraagzaamheid door de huid en gevoeligheidstesten voor onze Pampers Babydoekjes. Dit helpt ons te bepalen hoe de huid reageert op de lotion die we gebruiken en het op het babydoekje als eindproduct.

Deze test wordt uitgevoerd op volwassenen waarvan we weten dat hun huid gevoelig is aan bepaalde producten, zoals wasmiddelen, parfums, persoonlijke reinigingsproducten, antitransparanten of deodoranten, huidcrèmes en lotions.

We brengen de lotion van onze doekjes of de afgewerkte doekjes op een klein stukje van de huid aan en vergelijken de reactie van de huid met een plekje waar gedistilleerd water of een eenvoudige zoutoplossing is aangebracht. Deze test wordt al tientallen jaren gebruikt door verschillende fabrikanten van consumentenproducten. Alle patch-test studies tonen aan dat Pampers Babydoekjes milder zijn dan water en katoen & helpen irritatie te voorkomen.

Hoewel deze klinische tests typisch op volwassenen worden uitgevoerd, blijft ons team van experts ook nauwgezet volgen hoe baby's er in het dagelijkse leven op reageren. Het afgelopen decennium zijn onze studies en analyses veelvuldig gepubliceerd om de veiligheid, effectiviteit en mildheid van Pampers Babydoekjes te bewijzen - zelfs voor baby's met een gevoelige huid. Telkens opnieuw toont ons onderzoek, dat gevolgd wordt door dermatologen, aan dat onze doekjes milder zijn voor de huid dan gewoon water en katoen.

In een studie die in 2001 werd gepubliceerd door het Journal of European Academy of Dermatology and Venerology, behaalden onze babydoekjes zelfs een lagere score op een schaal van 0 (geen) tot 3 (ernstig) (0.831 voor babydoekjes vergeleken met 1.019 voor water en reinigingsmateriaal).

De laatste stap in de uitgebreide veiligheidstesten van Pampers is het monitoren, registreren en opvolgen van veiligheidsgerelateerde opmerkingen van ouders die onze producten thuis gebruiken.

Wij willen van de gezinnen horen die onze producten gebruiken, en hebben speciaal opgeleide consumentenzorg specialisten die onze oproepen en e-mails beantwoorden. We stellen feedback van consumenten op prijs, zodat we rekening kunnen houden met eventuele zorgen van ouders en de hoogste normen voor productkwaliteit en klanttevredenheid kunnen handhaven.

Onze experts op het gebied van kwaliteit en productontwikkeling staan in nauw contact met onze teams voor consumentenzorg, zodat er een continue wisselwerking bestaat tussen feedback van klanten, kwaliteitscontroles en productverbetering.

Neem contact met ons op als je een vraag hebt of graag feedback aan Pampers wilt geven. Dank je!