Er is niets belangrijker voor Pampers dan een voorspoedige, gezonde ontwikkeling van jouw baby. Daarom houden wij ons aan de Pampers Veiligheidsbelofte bij het bepalen wat we wel - en wat we niet in Pampers luiers, luierbroekjes en babydoekjes gebruiken. De materialen in onze luiers en babydoekjes zijn specifiek bedoeld voor babyproducten en worden iedere dag veilig gebruikt door 25 miljoen baby's over de hele wereld. 

VEILIGHEIDSBELOFTE

The Pampers Safety Promise

  • Een voorspoedige, gezonde ontwikkeling van baby’s is onze hoogste prioriteit.
  • Alle Pampers producten en materialen zijn dermatologisch getest en ondergaan strenge evaluaties op gebied van veiligheid en prestaties voordat ze in contact komen met een babyhuidje.
!

Ons Veiligheidsproces: Zorgen dat Pampers Producten Veilig en Mild zijn

Bij het ontwikkelen van een nieuwe luier selecteren we al bij de start van het proces ingrediënten die veilig voor gebruik zijn in kinderproducten. Pampers evalueert grondig alle ingrediënten, materialen, processen en afgewerkte producten tijdens elke ontwikkelingsfase voor veilig en mild gebruik voor baby’s. We volgen de hoogste, strengste wereldwijde veiligheidsnormen die zijn opgesteld door toonaangevende organisaties over de hele wereld.

Wat zit er niet in Pampers Luiers en Babyoekjes

“Bij Pampers stellen we de gezondheid en veiligheid van baby’s voorop. Als Pampers wetenschapper en toxicoloog stel ik alles in het werk om ervoor te zorgen dat onze producten veilig en doeltreffend zijn voor baby’s en aan de strengste normen voldoen. Als moeder van twee dochters begrijp ik al te goed hoe belangrijk deze veiligheidsbelofte is. Ik heb vertrouwen in onze veiligheid en overeenstemming met de wetgeving.”Jennifer Counts, Ph.D.

Jennifer Counts, Ph.D.
Pampers Wetenschapper en mama

Wat we Niet aan Pampers Producten Toevoegen

Om antwoord te bieden op de vragen die we van ouders ontvangen over wat er niet in Pampers luiers en babydoekjes zit, hebben we een lijst opgesteld van ingrediënten die we niet toevoegen*.

Als je vragen hebt over Pampers producten neem dan een kijkje naar onze veelgestelde vragen pagina of bel 0800 726 7377.

- Bisfenol A (BPA)

- Dioxines

- Disperse kleurstoffen

- Elementair chloor

Pampers voegt geen chloor toe aan luiers en gebruikt een elementair chloorvrij proces om de vezels in luiers te zuiveren.

- Ethanol/Alcohol

Pampers luiers, luierbroekjes en babydoekjes zijn alcoholvrij: er is geen ethanol of isopropyl (ontsmettingsalcohol) in te vinden die de gevoelige babyhuid kunnen uitdrogen.

- Latex van natuurrubber

- Zware metalen zoals Lood en Kwik

- Organotins

- Polycyclische Aromatische Koolwaterstoffen (PAK's)

- Pesticiden

- Parabenen (zie onderstaande conserveermiddelen)

- Fenol

- Polyvinylchloride (PVC)

- Specifieke conserveermiddelen

Wij gebruiken bij Pampers geen conserveringsmiddelen in onze luiers. We gebruiken geen MIT of CMIT; formaldehyde- of formaldehyde-releasers; parabenen; quaternaire ammoniumverbindingen (QAC's); en triclocarban of triclosan.

- 26 Allergenen vermeld in de Europese cosmeticaverordening in luiers en luierbroekjes

Pampers Premium Protection, Baby-Dry luiers en luierbroekjes bevatten geen van de 26 geuringrediënten - vermeld in de Europese Cosmeticaverordening - waarvan het waarschijnlijk is dat ze reacties veroorzaken in (allergie-) gevoelige mensen. De overgrote meerderheid van cosmetische gebruikers zal geen ongewenste effecten ondervinden die verband houden met de aanwezigheid van deze stoffen.

Deze 26 geurstoffen zijn: Amyl Cinnamal, Benzyl Alcohol, Cinnamyl Alcohol, Citral, Eugenol, Hydroxycitronellal, Isoeugenol, Amylcinnamyl Alcohol, Benzyl Salicylaat, Cinnamal, Coumarin, Geraniol, Hydroxyisohexyl 3-Cyclohexeen Carboxaldehyde, Anijs Alcohol, Benzyl Cinnamate, Farnesol, Butylphenyl Methylpropional, Linalool, Benzyl Benzoate, Citronellol, Hexyl Cinnamal, Limonene, Methyl 2-Octynoate, Alpha-Isomethyl Ionone, Evernia Prunastri, Evernia Furfuracea.