Een recente Europese enquête (in Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk) onder moeders met kinderen jonger dan negen jaar, heeft aangetoond dat gebruiksgemak de voornaamste reden is waarom er voor babydoekjes wordt gekozen in plaats van een washandje en water.

Een duurzame oplossing

Het gebruik van babydoekjes is niet schadelijker voor het milieu dan andere verzorgingsmethodes voor babybilletjes. In 2010 heeft de EDANA (Internationale vereniging van niet-geweven materiaal en aanverwante bedrijfstakken) een levenscyclusevaluatie (LCA) voltooid, die babydoekjes, washandjes en watten heeft vergeleken om een beter inzicht te krijgen op hun verschillende impact op het milieu.

Deze evaluatie beoordeelt de gehele "levenscyclus" van een product, van de winning van grondstoffen, de productie, het gebruik door consumenten tot en met het wegwerpen, om de potentiële impact op het milieu te kunnen meten. Uit de resultaten bleek dat babydoekjes en washandjes ongeveer net zoveel impact op het milieu hebben en zelfs beter voor het milieu zijn dan het gebruik van watten.

Zacht voor de huid

Het is bewezen dat babydoekjes veilige en effectieve reinigingsproducten zijn die kunnen helpen de huid te hydrateren en te verzorgen, net als - of zelfs beter - een washandje met water.

Uit klinisch bewijs dat in 2001 in "Dermatology Nursing" werd gepubliceerd is gebleken dat de Pampers Sensitive babydoekjes milder voor de huid zijn dan het gebruik van een katoenen washandje met water. Dit omdat de babydoekjes bestaan uit een zacht substraat, milde oppervlakte-actieve stoffen en verzachtende middelen.

Uit een klinisch neonatologisch onderzoek dat in 2009 werd gepubliceerd, bleek dat de alcohol- en parfumvrije doekjes van Pampers op een neonatale intensive care afdeling beter hielpen de gezondheid van de babyhuid in stand te houden dan katoenen gaasjes met water.

Bij deze studie waren zowel te vroeg geboren baby's als voldragen baby's betrokken, en door het gebruik van doekjes verminderde de roodheid in het perineum al na vijf dagen, vergeleken met katoenen gaasjes met water. De hoofdbestanddelen van de Pampers babydoekjes, die ervoor zorgen dat ze zacht en mild voor de huid zijn, bevatten:

  • Zachte doekachtige substraat

  • Huidverzorgende verzachtende middelen

  • Milde oppervlakte actieve stoffen die helpen viezigheid los te weken en te verwijderen

  • Een pH-buffersysteem dat de natuurlijke pH-balans van de huid helpt te herstellen