De geschiedenis van babydoekjes en hun gebruik

De geschiedenis van babydoekjes en hun gebruik

Al bijna 40 jaar worden er wegwerpdoekjes gebruikt bij de verzorging en de hygiëne van luierzones voor baby’s en kinderen.

Sindsdien vertrouwen zowel ouders als zorgverleners op babydoekjes als een van de belangrijkste producten bij het verzorgen van een baby en het verschonen van de luier.

De afgelopen jaren hebben babydoekjes ook vele technologische verbeteringen ondergaan om zo beter aan de veranderende behoeftes van ouders te voldoen. Onder deze verbeteringen vallen de onder meer de toevoeging van vochtherstellende ingrediënten, een pH-buffer om te helpen bij het herstellen van de natuurlijke pH-balans en babydoekjes voor de gevoelige huid.

Deze ontwikkelingen worden ondersteund door gepubliceerd wetenschappelijk onderzoek dat aantoont dat doekjes net zo mild en huidvriendelijk voor jonge kinderen zijn als het gebruik van water en een washandje.

Door onze expertise in huidverzorging, reiniging en luierproducten te combineren zijn P&G en Pampers voorlopers op het gebied van innovatie in babydoekjes geworden. Bij iedere innovatie kunnen moeders als vanouds de hoge kwaliteit van de Pampers babydoekjes verwachten, die bij iedere luierverschoning voor een veilige en zachte behandeling zorgen.

Misschien vind je dit ook interessant: