baby-shower-basics-celebrations-for-second-babies

Beginselen van een babyshower: Het vieren van tweede kindjes

Ellen Neuborne

Het 2e kindje krijgt vaak veel afdankertjes, maar dat is nog geen reden om de babyshower voor je tweede kindje minder speciaal te maken dan voor je eerste! Natuurlijk is een babyshower voor je tweede kindje net zo belangrijk!

De nieuwe baby kan een ander geslacht hebben dan je eerste kindje en niet alles wat je eerstgeborene gebruikt heeft is dan toepasselijk. Elke moeder kan je vertellen: baby's verslijten veel.

Hoe zorg je dat je tweede babyshower zowel speciaal als praktisch is?

1. Vieren van het broertje/zusje


Weet je nog hoe je je voelde toen je voor de eerste keer moeder werd? Nou, je oudste verandert nu van enig kind in grote broer of zus! Hij of zij zal misschien die nieuwe rol nog niet helemaal begrijpen, maar het houden van een babyshower is een leuke manier om hem of haar voor te bereiden op de nieuwe baby en de nieuwe rol in het gezin te omarmen.

Hoe kun je dit doen? Laat je oudste kind "gastheer/gastvrouw" zijn op het feestje. Creëer spelletjes en activiteiten die het krijgen van een nieuw broertje of zusje vieren. Nodig andere kinderen uit en maak een kindertafel.

2. Maak een verlanglijstje - opnieuw


Ja, het is je tweede kindje, maar niet ieder rompertje en ieder babyspeeltje kan twee kinderen aan! Als je door je dozen met bewaarde babyspullen gaat, wees dan realistisch over wat nuttig en toepasselijk is voor je tweede kindje. Een verlanglijstje laat iedereen weten wat je nog wilt en nodig hebt.

3. Kies een nieuwe en unieke locatie


Maak gebruik van de gelegenheid om een compleet verschillende babyshower te vieren. Als je voor je eerste babyshower uitgebreid met de vriendinnen bent gaan lunchen kan je voor je tweede een heel andere sfeer kiezen. Misschien wil je het samen doen, of wil je dat ouders hun kinderen mee kunnen brengen, waardoor het feestje een relaxtere sfeer krijgt. Denk aan het park of een andere open ruimte waar de kinderen net zoveel plezier kunnen hebben als de ouders. Je hoeft het eerste feestje niet te herhalen. Begin weer met een schone lei voor de planning van dit feestje.

4. Neem foto's


Vergeet niet om het uitkijken naar je tweede kindje ook vast te leggen! Of je nu een virtueel verhaal of een traditioneel babyboek maakt, er komt een dag dat je kind het wil zien! Deel wegwerpcamera's uit of vraag gasten foto's te maken met hun smartphone om het feestje vast te leggen.

Tweede kinderen zijn niet minder speciaal dan hun oudere broers of zussen, dus is er geen enkele reden om je tweede kindje niet even uitgebreid te vieren. Het is een opwindende gelegenheid, die het waard is om gevierd te worden!

Misschien vind je dit ook interessant: