Wie komt er naar de babyshower?

Een gastenlijst opstellen voor een babyshower kan lastig zijn. De gastenlijst kan bestaan uit naaste familie en vrienden, maar ook uit buren, collega's en bekenden. Als het feestje niet geheim hoeft te blijven, stel de moeder in spe dan de volgende 5 vragen:  

1. Hoeveel gasten kunnen er in totaal uitgenodigd worden?

Denk na over de locatie en het budget voordat je deze vraag beantwoordt. Als het thuis wordt gehouden en je hebt een klein budget, dan moet je het aantal gasten wellicht tot zes of acht beperken. Als je een picknick in het park wilt houden, kan de gastenlijst uit twintig of dertig mensen bestaan.

Zorg ervoor dat je de mening van de eregast laat meetellen. Ze vindt een groot feest misschien te veel tijdens haar laatste zwangerschapsweken en heeft dan liever een klein gezelschap van haar beste vriend(inn)en. Het kan ook zijn dat ze juist al haar vrienden en familie erbij wil hebben, zodat iedereen de komst van haar nieuwe baby samen kan vieren.

2. Organiseert iemand anders ook een babyshower?

Het gebeurt wel vaker dat een aanstaande moeder meer dan één babyshower krijgt. Haar collega's kunnen bijvoorbeeld ook een babyshower organiseren, of een groep vrienden en buren. Wil je de gastenlijst rondom een specifieke sociale cirkel organiseren, of het feestje openstellen voor alle vrienden en familieleden? (Van gasten die voor meer dan één feestje worden uitgenodigd wordt niet verwacht dat ze meerdere keren een cadeautje meebrengen. Een cadeautje per gast per zwangerschap is genoeg!)

3. Wordt het een plus-één evenement?

Steeds vaker zijn babyshowers familiegebeurtenissen waarbij ook de aanstaande vaders, broertjes en zusjes meedoen. Houd wel in gedachten dat feestjes voor het hele gezin of de familie anders aanvoelen dan een feestje met alleen vrouwen.

4. Zijn er ook VIP's die voor de babyshower moeten worden uitgenodigd?

De aanstaande moeder wil wellicht dat ook haar schoonmoeder, zuster of man bij het feestje aanwezig zijn. Vraag de moeder in spe altijd of er speciale gasten zijn die ze erbij wil hebben.

5. Wordt er iemand gekwetst als hij/zij niet uitgenodigd wordt?

De meeste gastenlijsten hebben een zekere logica: als je bijvoorbeeld een babyshower organiseert voor de buurt, hoef je de collega's van de aanstaande moeder niet uit te nodigen.

Wees voorzichtig zodat je niemand kwetst. Als je weet dat iemand gekwetst zal zijn als ze niet wordt uitgenodigd, is de beste oplossing haar wel uit te nodigen.

Zorg ervoor dat je, zodra de gastenlijst is opgesteld, alle adressen (adres of e-mail) en telefoonnummers van de genodigden krijgt.

Beheer Cookies