Een babyshower voor je tweede: leuk anders!

Een 2e kindje krijgt vaak veel afdankertjes, maar dat is geen reden om de babyshower voor je tweede kindje minder speciaal te maken dan voor je eerste! Een babyshower voor je tweede kindje is net zo belangrijk!

De nieuwe baby kan een ander geslacht hebben dan je eerste kind en niet alles van je eerstgeborene is dan bruikbaar.

Hoe zorg je dat je tweede babyshower zowel speciaal als praktisch is?

1. Vieren van het broertje/zusje

Weet je nog hoe je je voelde toen je voor de eerste keer moeder werd? Nou, je oudste verandert nu van enig kind in grote broer of zus! Hij of zij zal die nieuwe rol misschien nog niet helemaal begrijpen, maar het houden van een babyshower is een leuke manier om hem of haar voor te bereiden op de nieuwe baby en de nieuwe rol in het gezin.

Hoe kun je dit doen? Laat je oudste kind "gastheer/gastvrouw" zijn op het feestje. Organiseer spelletjes en activiteiten die het krijgen van een nieuw broertje of zusje vieren. Nodig andere kinderen uit en maak een kindertafel.

2. Maak een verlanglijstje - opnieuw

Ja, het is je tweede kind, maar niet ieder rompertje en ieder babyspeeltje kan twee kinderen aan! Als je door je dozen met bewaarde babyspullen gaat, wees dan realistisch over wat nuttig en toepasselijk is voor je tweede. Met een verlanglijstje laat je iedereen weten wat je nog wilt en nodig hebt.

3. Kies een nieuwe en unieke locatie

Maak gebruik van de gelegenheid om een compleet andere babyshower te houden. Als je voor je eerste babyshower uitgebreid met de vriendinnen bent gaan lunchen, kun je voor je tweede een heel andere sfeer kiezen. Misschien wil je dat ouders hun kinderen mee kunnen brengen, waardoor het feestje een relaxtere sfeer krijgt. Denk aan het park of een andere open ruimte waar de kinderen net zoveel plezier kunnen hebben als de ouders. Houd geen herhaling van het eerste feestj. Begin weer met een schone lei voor de planning van dit feestje.

4. Neem foto's

Vergeet niet om het uitkijken naar je tweede kind ook vast te leggen! Of je nu een persoonlijke website of een traditioneel babyboek maakt, er komt een dag dat je kind het wil zien! Vraag gasten foto's te maken met hun smartphone en die aan jou door te sturen om het feestje vast te leggen.

Tweede kinderen zijn niet minder speciaal dan hun oudere broers of zussen, dus is er geen enkele reden om je tweede kind niet even uitgebreid te vieren!

Lees over onze checklist voor het plannen van een babyshower die u zal helpen bij het organiseren van de perfecte babyshower!

BABYNAAMTOOL

Babynaamtool icoon

Babynaamtool

Filter op geslacht:

Meisjes

Jongens

Unisex

Filter op thema:

Oudheid

Babynamen Beroemdheden

Bijbelse namen

Eigenzinnig

Beheer Cookies