De plek waar je de babyshower gaat houden, is één van de belangrijkste dingen die je moet regelen. Je kunt kiezen voor de traditionele mogelijkheden, in een restaurant of bij iemand thuis. Maar als je iets unieks en creatiefs zoekt, zijn er wel andere plekken te vinden voor een babyshower.

1. Botanische tuin

Als jullie dorp of stad een botanische tuin (of mooi park) heeft, is dit een fleurige locatie voor een babyshower. Botanische tuinen hebben vaak evenementruimtes, bijvoorbeeld een serre of tuinhuisje. Informeer naar de mogelijkheden.

Het is een fantastische optie, vooral in warmere maanden. En Moeder Natuur helpt bij de versiering! Bedenk dat je zo'n locatie tijdig moet reserveren. Het zijn ook populaire locaties voor bruiloften en andere grote feesten...

Lees de kleine lettertjes van je contract om te zorgen dat je precies weet wat de kosten en voorwaarden inhouden en wat de locatie aan jou verschuldigd is bij slecht weer.

2. Kunstgalerie

Kunst kan ieder evenement bijzonder maken. In galerieën kunnen vaak feestjes worden georganiseerd. Een babyshower te midden van kunst heeft een prachtige en creatieve uitstraling.

Denk bijvoorbeeld aan een galerie met lokale kunstenaars of fotografen of een met een tentoonstelling in de smaak van de aanstaande moeder of haar hobby's. Als je kiest voor een galerie, zorg er dan voor dat er ook stoelen zijn, aangezien het bekijken van kunst meestal staand gedaan wordt.

3. Knutsellocaties

Als je ooit ergens met je kind een mok gemaakt hebt of een doek/bord beschilderd hebt, weet je dat deze ‘knutsel'locatie ook een optie kan zijn voor een babyshower. Combineer je locatiekeuze met je geplande activiteiten en houd de babyshower in een knutselstudio.

Veel van zulke studio's verhuren hun ruimte, vooral tijdens avonduren, voor privégelegenheden voor volwassenen. Gasten kunnen hun eigen ontwerpen maken of een geschenk voor de baby, of allebei.

4. De bibliotheek

Je kunt ook denken aan een gemeenschapsruimte van een bibliotheek of ander openbaar gebouw. Deze ruimtes zijn vaak vrij neutraal en kun je goed naar eigen wens versieren. Vergeet niet te informeren naar de regels omtrent eten en muziek.

Welke locatie je ook kiest, denk eraan dat het een babyshower is. Dus vraag bij het zoeken naar een locatie om informatie over zitplekken, toiletten, toegankelijkheid en parkeren.

Onderschat het kiezen van een locatie niet; de juiste plek is een groot deel van de feestvreugde! Verbreed je horizon, verzin wat ongewone opties en kies een plek die past bij de grote dag.