Zwangerschapscursussen zijn nuttig én leuk!

Het idee om in een cirkel op de grond te moeten zitten en ademhalingsoefeningen te doen met onbekenden staat jou of je partner misschien helemaal niet aan. Geen paniek, zo zagen zwangerschapscursussen er misschien uit toen je oma zwanger was. Cursussen en workshops zijn er nu in alle vormen en zijn leuk en ontspannen. Je kunt als stel antwoord krijgen op al jullie vragen, jullie zorgen uitspreken en een goed idee krijgen over wat er op de grote dag zal gebeuren. Bekijk alle opties in je omgeving voordat je je ergens inschrijft.  

Baby profiteert ook

Leren hoe de bevalling kan verlopen en je daarop voorbereiden is fijn voor jou én je baby. En ja, ook die ademhalingsoefeningen voor tijdens de weeën zijn echt handig. Wat goed is voor mama is ook goed voor de baby (en zelfs papa kan ervan profiteren!). In de meeste cursussen komt dit soort informatie langs: 

Goede voeding

Hoe je een uitgebalanceerd voedingspatroon kunt volgen. Door goede voeding blijf jij je niet alleen prima voelen, maar het helpt je baby ook te groeien en zich te ontwikkelen als voorbereiding op de geboorte. 

Oefeningen voor twee

Wanneer je in verwachting bent van je eerste baby, is het fijn dat je leert welke oefeningen je tijdens de zwangerschap kunt doen, ter voorbereiding op de bevalling en om pijntjes te voorkomen. Als je oefeningen doet, gaat je hart sneller slaan waardoor je bloedsomloop versnelt en de bloedstroom naar je baby toeneemt. Je baby kan waardering tonen door zijn bewegingen te versnellen en te schoppen als je klaar bent met je training.  

R & R

Het belang van rust en relaxen. Zodra je jezelf ontspant, profiteert het kleintje in je buik ook van je rustige, kalme houding. Dit kan zelfs invloed hebben op zijn toekomstige reacties op stress.  

Rustig ademhalen

Beheerste ademhalingstechnieken die tijdens de bevalling worden gebruikt zullen je niet alleen helpen met weeën om te gaan, maar  zorgen ook voor een goede toevoer van zuurstof naar je baby. Het oefenen van je ademhaling voor de bevalling kan je ook helpen om te ontspannen en dat is gunstig voor jullie allebei.

De magie van massage

De rustgevende kracht van aanrakingen is nuttig om ongemak tijdens je zwangerschap te verlichten en om je te helpen bij de bevalling. Voor je partner is het belangrijk om te weten hoe hij veilig en effectief moet masseren. Je baby zal er ook van genieten! Het is een prachtige manier voor jou en je partner om nu en in de toekomst met je kleintje te communiceren.  

Juiste positie aannemen

Beweging en verschillende posities kun je gebruiken om ongemak te helpen verzachten tijdens de zwangerschap, weeën en bevalling. Je kunt nu nog niet weten welke posities comfortabel zullen aanvoelen tijdens je weeën, vooral als het je eerste kind is, maar als je alle opties kent, kun je straks kiezen.

Bewegen helpt bij het ongemak van weeën en kan de voortgang van je baby naar beneden door het geboortekanaal en je bekken vergemakkelijken. Bepaalde bevallingshoudingen zullen het voor het kleintje ook wat makkelijker maken doordat je zwaartekracht gebruikt om hem te helpen op de grote wereld te komen!

Vraag je verloskundige voor informatie over cursussen.

Welke cursus je ook kiest, je leert er zeker veel en het is bovendien leuk om tijd door te brengen met anderen die, net als jijzelf, vol ongeduld wachten op de komst van een nieuw klein gezinslid !

Bereken je bevallingsdatum

Beheer Cookies