De leukste zwangerschapsaankondigingen stuur je online of per post

De hele wereld mag het nu weten. Voor wie het grote nieuws een beetje ludiek wil verspreiden, hebben we tien inspirerende ideeën. 

1. Echokaart

Scan de eerste echo van je baby en gebruik die als achtergrond voor je kaartje. Plak eroverheen een etiket 'Binnenkort verwacht' en de verwachte geboortedatum van je baby. 

2. Positieve zwangerschapstest

Je hebt hem vast gemaakt : een foto van je positieve zwangerschapstest. Mail of app die naar iedereen zonder verdere toelichting.  Wees  voorbereid op een stortvloed aan telefoontjes, appjes en e-mails. 

3. “Sparen voor een kindje”

Zet een spaarpot in de tuin, te midden van roze en blauwe ballonnen of op een leuke plek in huis en maak daar een foto van, die je vervolgens digitaal verstuurt naar vrienden en familie. 

4. Grote broer of zus

Trek je oudere kind een T-shirt aan met daarop 'grote broer' of 'grote zus' en maak een foto.  Stuur deze naar familie en vrienden met een klein briefje met  de uitgerekende datum van je baby. 

5. In krijt

Koop een klein schoolbordje en teken daarop een pijl met de verwachte geboortedatum van je baby. Laat je partner een foto van je maken met het schoolbordje met de pijl op je buik gericht. Versturen maar. 

6. Deze stoel is bezet!

Zet drie stoelen op het gras, een voor jou, een voor je partner en een kleintje voor je baby.  Maak een selfie waarbij jullie op de grote stoelen zitten en lach. Het bericht is duidelijk, dus familie en vrienden zullen je al snel feliciteren.

7. Oldschool via de post

Stuur je je aankondiging niet digitaal, leuk de enveloppen dan op met een mooie strik. Klaar om dit geweldige nieuws naar je familie en vrienden te sturen. 

8. Gefeliciteerd met je verjaardag!

Stuur per e-mail een verjaardagsuitnodiging naar familie en vrienden, maar houd de informatie vaag, zodat zij de bijlage moeten openen voor meer informatie.  Daarin nodig je hen uit rond de verwachte geboortedatum, om de komst van je kleintje te vieren. 

9. PS

Schrijf een briefje aan vrienden en familie met een kleine update over je leven. Onder aan de brief zet je een PS met 'We verwachten een baby op [verwachte geboortedatum].'

10. Op de cover

Maak een nepcover van een tijdschrift met een foto van jou en je  buik. In de  teksten vermeld je details over je zwangerschap, zoals de uitgerekende datum, gekke eetgewoontes en het geslacht van de baby (als je dat weet). Stuur hem op en dan is het wachten op de felicitaties.

Bonus: winnaar! 

Laat kraskaartjes maken met 'Klop, klop! Wie is daar?' De ontvangers kunnen het kaartje openkrassen om het goede nieuws te lezen:  Baby [achternaam], verwacht [uitgerekende datum].

Het delen van het blije nieuws dat jij en je partner ouders  worden (misschien zelfs voor de tweede, derde of vierde keer) is bijzonder, dus leef je uit met je aankondiging!

Bereken je bevallingsdatum

Beheer Cookies