Vertellen dat je zwanger bent: aan je collega's

Gefeliciteerd, je bent zwanger! Wil je het op een leuke, ludieke manier op je werk vertellen? Hier zijn wat ideeën!

1. De leidinggevende

Je leidinggevende moet als eerste het goede nieuws horen. Doe dit op een serieuze manier, hij of zij moet tenslotte alles regelen als jij met verlof gaat! Hebben jullie wekelijkse werkbesprekingen? Dan is dat een goede gelegenheid. Of nodig je chef uit voor een lunch waarbij je je nieuws vertelt.

2. Zoetekauw

Zet een pot vol met blauwe of roze snoepjes op je bureau met daarop een briefje "Geniet ervan namens mij en mijn kleine snoepje". Stuur het hele kantoor (of alleen jouw team) een e-mail of appje dat je snoep op je bureau hebt staan en wacht tot ze eropaf komen.

3. Attentie, attentie!

Maak gebruik van de volgende algemene vergadering om je nieuws te delen. Wacht tot de baas vraagt of iemand mededelingen heeft en vertel dan aan je collega's dat je zwanger bent. 

4. Combineer het met een aankondiging van het geslacht

Als je het vertellen van je grote nieuws niet onmiddellijk kwijt wilt, wacht dan tot je het geslacht van je baby weet en maak van twee aankondigingen één. Met de resultaten van de echo bij de hand, maak je bijpassende cupcakes met wat druppels rode of blauwe kleurstof in  geslacht van je baby weet en maak van twee aankondigingen één. Met de resultaten van de echo bij de hand, maak je bijpassende cupcakes met wat druppels rode of blauwe kleurstof in het beslag. 

5. Op de ouderwetse manier

Als je met een kleine groep mensen werkt, kun je het een of twee collega's vertellen en de tamtam de rest laten doen - een 'goednieuwsroddel' vindt iedereen leuk!

6. Iedereen houdt van bagels!

Kom op het werk met een zak vol met bagels en zet ze in de keuken met een briefje "Dit is het enige voedsel dat mijn baby me laat eten."

7. Uitbreiding van het team

Vertel je collega's dat je zwanger bent door een memo te sturen dat er binnenkort een nieuw teamlid bijkomt. Kondig de uitgerekende datum aan als startdatum voor het nieuwe teamlid en kijk wie het snapt. Wij denken dat collega's met kinderen dit als eerste zullen doorhebben. 

8. Laat je kleding voor je spreken

Als je op je werk een T-shirt kunt dragen, verwissel dan je werkkleding voor een T-shirt met een babythema. Zeg niets totdat ze vragen naar je nieuwe stijl.

9. Vakantieplannen?

Collega's onderling kletsen graag over vakantieplannen, dus laat tijdens het volgende gesprek over vakanties vallen dat je op zoek bent naar reisadvies in de wereld van baby's. Naast advies krijg je vast en zeker hartelijke omhelzingen en felicitaties.

De ene werkplek is de andere niet. Voordat je een van deze zwangerschapsaankondigingen gebruikt, is het verstandig om na te denken over de meest gepaste manier!

Bereken je bevallingsdatum

Beheer Cookies