Hoe vertel je dat je zwanger bent aan je partner?

Verzin een leuke manier om aan je partner te vertellen dat je in verwachting bent. De volgende ideeën helpen je op weg en maken er een bijzonder moment van.

1. Verrassing aan het einde van de dag

Als je samen naar bed gaat, kun je bijvoorbeeld 'Welterusten, papa!' zeggen met een grote lach op je gezicht.

2. Roep de hulp van het keukenpersoneel in

Reserveer in een chique restaurant en vraag het keukenpersoneel om 'Gefeliciteerd' te schrijven op het dessertbord van je man in chocolade of fruitpuree. Als jullie al een tijdje bezig zijn met zwanger worden, zal hij het bericht waarschijnlijk snel begrijpen, maar als deze baby een verrassing is kun je terughoudend reageren totdat hij het goed raadt.

3. Het cadeautje uitpakken

Kom aan de ontbijttafel met een leuk lint met daarop 'Ik ben zwanger' om je buik.

4. Zeg het met muziek

Maak een afspeellijst met liedjes met 'baby' in de titel. Zet dat aan op hoog volume terwijl jullie een lui weekend thuis hebben. Kijk maar eens hoe lang het duurt voordat hij het door heeft!

5. Communiceer met taart

Maak een taart voor hem en schrijf er 'Ik ben zwanger' op. Zet de taart op een avond terloops voor hem op tafel en wacht op zijn reactie.

6. Betrek de kinderen bij het aankondigingsplezier

Versier een T-shirt met textielstiften en -verf voor je oudere kind met 'Grote broer' of 'Grote zus' op de voorkant. Trek het je kind aan en vraag hem of haar vervolgens zijn of haar vader op te zoeken (of wacht tot hij thuis komt). Luister hoe je partner het bericht verwerkt en sta klaar voor een knuffel als hij je daarna vindt.

7. Een verrassing

Als je het niet vervelend vindt om je eerste afspraak en echo alleen te doen, kun je hem verrassen door de foto's in een doosje te stoppen en het 's avonds aan hem te geven.

Geniet van het moment dat je kiest om het blije nieuws van je zwangerschap te delen met je partner. Dit is het begin van een prachtige ervaring voor jullie samen!

Bekijk onze uitgerekende datumcalculator om de komst van je kleintje te kennen en ook om te weten hoe ver je al bent.

Bereken je bevallingsdatum

Beheer Cookies