The-importance-of-skincare

Luiertijd. De beste manier om de huid van je baby te beschermen is om er voor te zorgen dat deze schoon en droog blijft. De huid rond de luier is erg gevoelig voor ontstekingen en uitslag. Het is dus van groot belang dat je extra goed oplet bij het verschonen van je baby. Merk de verschillen in kleur van de huid van de verschillende lichaamsdelen op. Zie hoe ze ook anders aanvoelen en leer de huid van je baby door en door kennen. Hierdoor zullen kleine veranderingen je eerder opvallen.

HET LUIERVERSCHONINGS-ABC Het verschonen van een luier is een mooi moment om de huid van je baby wat extra aandacht te geven. Omdat de huid in het luiergebied gevoelig is voor irritatie, kan wat extra zorg een hoop ongemak voor de baby voorkomen. Een gezonde huid is een droge huid, zeker wanneer het om het luiergebied gaat. Natte of vieze huid is snel kwetsbaar en gevoelig voor luieruitslag. Om een natte huid te voorkomen moet je je baby regelmatig verschonen en super-absorberende luiers gebruiken. Als je stoffen-luiers gebruikt is het verstandig om vaker te controleren of je baby verschoond moet worden. Luiers hoeven, naarmate je baby groeit, minder vaak verschoond te worden; in het begin is dat ongeveer tien keer per dag, maar na een paar maanden volstaat zes keer per dag. Houd deze algemene regel aan: verschoon de luier na elk voedingsmoment, iedere stoelgang en voor en na het slapengaan. Als je met de baby op stap gaat is het handig om alvast een schone luier aan te doen.

TIP: Veeg bij meisjes altijd van voren naar achter af als je hun luiers verschoont om zo min mogelijk ontlasting in de buurt van hun geslachtsdelen te laten komen. Je hebt alleen water nodig om het gebied te reinigen. Veeg bij een jongetje ook van voren naar achteren. Trek de voorhuid van de baby niet terug om schoon te maken. Dit is niet nodig en kan schadelijk zijn. De voorhuid zal geleidelijk losser komen te zitten. Rond zijn derde kun je de voorhuid volledig terugtrekken, en heeft deze zone geen speciale aandacht nodig om schoon en gezond te blijven.

De veiligheid van jouw baby komt op de eerste plaats