10 binnenshuis activiteiten terwijl je aftelt naar de komst van je kleintje

Zelfs al lijkt het alsof de wereld wat in vertraging is, jouw zwangerschap vordert gewoon.  Nu je vooral thuis bent, heb je waarschijnlijk ook meer tijd om je rustig voor te bereiden op de komst van je kleine. Of jezelf gewoon lekker te verwennen natuurlijk!  Met deze handige en leuke dingen om lekker veilig thuis  te doen, lukt dat zeker. De belangrijkste tip: doe waar jij je goed bij voelt en vooral waar jij zin in hebt!

Volg de raad van een verloskundige online

Als je zwanger bent heb je vaak vragen, of het nu gaat over de bevalling, borstvoeding of de zorg voor je baby. Die vragen kun je aan je verloskundige stellen en met een beetje geluk heb je genoeg vriendinnen of zussen om je heen die je ook kunnen helpen. Maar geen paniek als dat niet zo is! Je vindt online heel wat blogs en vlogs van experts terug die deze vragen beantwoorden.

Relaxen met zwangerschapsyoga

Superleuk en heel ontspannend: zwangerschapsyoga. Dit is een vorm van yoga die je nu ook heel goed thuis kunt doen. Yoga is ideaal voor zowel een goede mindset en bovendien bevorderlijk voor je conditie! Na je bevalling kun je ook samen met je baby yoga doen, maar dan zijn we alweer een stapje verder. Yogaonline deelt een paar fijne oefeningen op de site.

Maak je ziekenhuistas klaar

Op pampers.nl hebben we een handige checklist die je kunt volgen wanneer je je voorbereid op je bevalling in het ziekenhuis. Zo ben je zeker dat je alles bij je hebt, als je bevalling begint en je niet thuis bevalt.

Test je kennis omtrent zwanger zijn

Goed om te weten wat je nu beter wel en niet kunt eten, wat colostrum betekent en hoeveel uren je pasgeboren baby per dag slaapt. Hopelijk laat je zwangerschapsdementie je niet te veel in de steek bij het zoeken naar antwoorden. Op allesoverzwanger.nl vind je in ieder geval alle antwoorden die je nu zoekt!

Luister naar podcasts over ouderschap of kinderen

Podcasts zijn populair en zeker nu we allemaal veel thuis zijn is het leuk om te zoeken op de podcast platformen. Op het internet of op Spotify vind je tal van podcasts, waaronder de podcast Podnataal, over de meest uiteenlopende onderwerpen, dus ook over ouderschap en zwangerschap is er heel wat materiaal te vinden. Maak het je gemakkelijk, zet je koptelefoon op of luidspreker aan en leer lekker bij!

Lees, alsof het je laatste dag is

Naast podcasts zijn er natuurlijk ook talloze boeken - lekker old-school - over zwangerschap, bevallen, ouderschap, opvoeding, etc. Al kan een goede film ook natuurlijk! 24Baby.nl geeft je alvast enkele kijk- en leestips voor toekomstige mama's.

Geniet van je nachtrust

Weer eens lekker 'n hele nacht doorslapen…moeilijk als je dikke buik in de weg zit. Probeer toch zoveel mogelijk te rusten, zodat je de nodige energie hebt voor je bevalling én je baby! Op pampers.nl vind je enkele tips voor een goede nachtrust.

Richt de babykamer in

Een leuke activiteit die essentieel is als je een baby verwacht is natuurlijk de inrichting van de babykamer. Je kunt tal van online inspiratie opdoen en ideetjes beginnen uitdenken. Nog leuker als je de energie hebt en nu toch thuis bent: bestel wat je nodig hebt om het babykamertje mooi te maken maken en ga lekker aan de slag. Op 24Baby.nl vind je alvast enkele leuke ideeën.

Maak een playlist voor tijdens je bevalling

Luister je graag naar muziek? Dan is het een leuk idee om nu een playlist met je favoriete nummers te maken voor tijdens je bevalling. Je kunt kiezen voor ontspannende muziek of misschien juist oppeppende nummers. Of maak verschillende lijsten, dan heb je lekker de keuze als het zo ver is. Mama Baas geeft enkele suggesties.

Tip: je kunt de lijst ook voor je bevalling laten spelen want je baby hoort namelijk al na 21 weken!

Ontspannings- en ademhalingsoefeningen voor minder stress

Als je je een beetje overweldigd of zelfs angstig voelt, kan je ademhaling oppervlakkig en snel worden en kan je lichaam gespannen raken. Dit soort paniekreactie kan je lichaam uitputten en je zelfs nòg angstiger maken. Tijdens de zwangerschap en vooral in stressvolle situaties, is het goed om wat ontspannings- en ademhalingsoefeningen te kennen die je kunnen helpen ontspannen en de stress verlichten. We zetten voor jou enkele oefeningen op een rij.

BABYNAAMTOOL

Babynaamtool icoon

Babynaamtool

Filter op geslacht:

Meisjes

Jongens

Unisex

Filter op thema:

Oudheid

Babynamen Beroemdheden

Bijbelse namen

Eigenzinnig

Beheer Cookies