Zo laat je je baby veilig slapen

Om ervoor te zorgen dat je baby lekker én veilig slaapt, zijn er een paar dingen om aan te denken.

1. Kies liever hard dan zacht

Laat je baby slapen op een stevige matras in plaats van op een zacht oppervlak vol kussens. Haal ook alle kussens, knuffeldieren en ander zacht beddengoed uit de wieg van je baby. Je denkt misschien dat het comfortabeler voor je baby is als je zijn wieg gezellig maakt, maar je vergroot je hiermee het risico op verstikking. Als je baby in een kinderstoeltje of kinderwagen in slaap valt, leg hem dan over op een stevig oppervlak.

2. Houd hem koel

Zorg ervoor dat je baby van een veilige en comfortabele nachtrust kan genieten door hem niet meer dan één laagje kleding meer aan te trekken dan jij zou dragen bij kamertemperatuur. Je weet dat je gezonde baby het te warm heeft als hij gedurende de nacht transpireert, vochtig haar heeft of rode wangetjes, snel ademt en warm aanvoelt in zijn nek. Verwijder alle extra lagen kleding om hem te helpen af te koelen en stel de kamertemperatuur in op een niveau dat comfortabel is voor een volwassene die lichte kleding draagt. 

3. Leg je baby op de rug

Baby's moeten het eerste jaar altijd op de rug worden gelegd bij het slapen gaan. Als je gezonde baby al van de buik naar de rug kan rollen en terug, is het prima dat hij dit doet in zijn slaap. Het is niet nodig om te blijven controleren en hem weer op de rug te leggen. De nacht hoort gevuld te zijn met mooie dromen. Met deze veiligheidstips in het achterhoofd kunnen jij en je baby genieten van welverdiende rust.

Beheer Cookies