Verlenging partnerverlof

Hoera! Geweldig nieuws voor alle aanstaande ouders: vanaf 1 januari 2019 mogen partners vijf dagen partnerverlof opnemen na een bevalling!

Dat zijn drie dagen meer dan voorheen. En dat is nog maar het begin, want vanaf 2020 kan je tot vijf weken aanvullend partnerverlof opnemen! Als partner zou je dan de mogelijkheid hebben om bijvoorbeeld extra lang te genieten van die allereerste momentjes.

Uit onderzoek van Pampers blijkt dat 82% absoluut gebruik wil gaan maken de vijf dagen extra partnerverlof en 42% van de vijf weken aanvullend partnerverlof. Arie Boomsma voerde een gesprek met verschillende vaders over de uitbreiding van het partnerverlof en de resultaten van het onderzoek.

Zijn deze resultaten verassend in lijn met hun verwachtingen? Hoe zouden de vaders zelf gebruik maken van het extra partnerverlof?

Laat je hart spreken

Hoewel het goed nieuws is dat er massaal gebruik zal worden gemaakt van de vijf dagen verlengt partnerverlof, blijkt uit het onderzoek dat meer de de helft (57%) van de vaders niet op de hoogte is van de vijf weken aanvullend partnerverlof in 2020.

Wanneer ze op de hoogte zijn gebracht geeft meer dan een derde aan dat zij enkel het aanvullend verlof opnemen wanneer hun werkagenda dat toelaat. Daarnaast denkt 17% dat het opnemen van het aanvullende partnerverlof een negatieve invloed zal hebben op hun carrière.

Hier is dus nog wat werk aan de winkel! Pampers ziet het als hun missie om vaders te laten weten dat ze vrij zijn om hun eigen keuze te maken, ongeacht wat anderen hier van vinden. Daarom roept Pampers vaders op om hun hart te laten spreken.

Deel hoe jij het vernieuwde partnerverlof gaat invullen, voeg de hashtag #vraaghetaanpapa toe en moedig vaders op deze manier samen met Pampers aan om te doen waar zij zich goed bij voelen!

GERELATEERDE BABY TOOL
BGC Icon

Baby groeischema

Houd de lengte, het gewicht en de hoofdomtrek van je baby in de gaten voor een gemiddelde groei met onze eenvoudige tool.

What is your child*
Verplicht veld

Verplicht veld

Verplicht veld

Verplicht veld

Verplicht veld

*Invoer gegevens van de laatste metingen van je baby **Bron: World Health Organization

Beheer Cookies