Je baby wordt geboren… nu genieten én voor herinneringen zorgen

Met de uitgerekende datum in zicht is het tijd voor de laatste voorbereidingen. Zorg ook dat je fototoestel in orde is - ja, daar maak je toch mooiere foto's mee dan met je smartphone.

Herinneringen aan de geboorte

Klik, klik, en nog eens klik! Het kan zijn dat je je na de geboorte niet erg fotogeniek voelt en niet staat te springen om een kiekje van vlak na de bevalling, maar foto's zijn vaak mooie herinneringen. Een paar foto's na de bevalling herinneren je later aan het kostbare moment van de bevalling. Vergeet niet om ook andere, bijzondere zaken te bewaren, zoals het ziekenhuisbandje van je baby, zijn eerste outfit en de verzameling wenskaarten die je ontving. Droog bijvoorbeeld wat bloemen van een van je boeketten. Dit zijn eenvoudige herinneringen aan de geboorte en zullen later van onschatbare waarde zijn wanneer ze je herinneren aan deze mooie dag.

Welkom, baby

Na de bevalling breekt je kraamtijd aan, die helemaal bedoeld is om te wennen aan je baby, hem te leren kennen en verzorgen. En om zelf uit te rusten en te herstellen van de bevalling. Wees erop voorbereid dat je een paar dagen in je slaapkamer zult wonen. Je zult niet veel anders willen doen dan het voeden van je baby afgewisseld met slapen. Bewaar dus alle babyverzorgingsartikelen binnen handbereik naast je bed. Gebruik rustgevende muziek en zachte verlichting om de sfeer in je kamer rustig en ontspannen te houden. Laat je partner en de kraamverzorgende alles organiseren. Zij zijn deze dagen verantwoordelijk voor het reilen en zeilen binnenshuis en beheren de kraambezoekagenda. Ook letten ze erop dat bezoek niet te lang blijft hangen. Je moet je rust pakken en vooral genieten van elkaar.

Beheer Cookies