50 leuke en unieke genderonthullingsideeën om je te inspireren

Als je ervoor kiest om het geslacht van je baby te weten, is dat misschien wel een van de grootste momenten tijdens je zwangerschapsperiode. Sommige ouders kiezen ervoor om het nieuws te delen met vrienden en familie met een “onthulling van het geslacht van de baby”. Als dat iets is waar je interesse in hebt, bekijk dan deze 50 genderonthullingsideeën voor een beetje inspiratie. Sommige families kiezen voor een genderonthullingsfeestje, anderen delen het nieuws op sociale media, via e-mail of via de ouderwetse brievenbuspost. Waar je ook voor kiest, lees verder voor leuke, unieke, schattige, creatieve, eenvoudige, privé-, virtuele en meer genderonthullingsideeën.

Wat is een genderonthulling?

Een genderonthulling is gewoon een aankondiging die het geslacht van je baby deelt met je partner, vrienden, gezin en/of collega's. Als je wilt, kun je het geslacht van je baby te weten komen tijdens een echografisch onderzoek, zoals de echo die je rond de 18e en 20e week krijgt. Sommige ouders geven er de voorkeur aan om tijdens deze afspraak samen het geslacht te weten te komen, terwijl anderen de echoscopist of de arts vragen het in een verzegelde envelop te schrijven. Op die manier kun je verrassende genderonthullingsideeën bedenken voor jou en/of je partner, en natuurlijk voor je vrienden en familie.

Hoe verloopt een genderonthulling

Voordat je ideeën over het geslacht van de baby onthult, zijn er een paar dingen die je misschien in gedachten wilt houden. Vergeet niet dat het weten van het geslacht van je baby vóór de geboorte een persoonlijke keuze is, net als de beslissing om deze informatie aan je naaste(n) of ruimere kring bekend te maken. En als je er toch voor kiest om het nieuws te delen, kunnen deze suggesties over hoe je een genderonthulling doet je helpen om een leuke en veilige aankondiging te plannen. 

 • Vooraf plannen. Hiermee ben je al op de goede weg! Vooruit plannen is belangrijk, omdat het je de tijd geeft om alle details te overwegen, zoals wie je moet uitnodigen als je een feestje geeft, of je het onthullingsfeest online of per post bekend wilt maken, en je budget. 

 • Geniet van het proces. Als je ervoor kiest om het geslacht van je baby te weten en te onthullen, moet het een gedenkwaardig en leuk proces zijn. Probeer niet te veel te stress te hebben over de planning en geniet ervan tijdens het organiseren. 

 • Houd rekening met het publiek. De manier waarop je het nieuws privé deelt met je partner kan er iets anders uitzien dan genderonthullingsideeën voor je kinderen of de grootouders van de nieuwe baby. Veel ideeën werken met alle doelgroepen, maar lees verder voor een aantal specifieke manieren om het geslacht van de baby te onthullen aan familie, broertjes en zusjes, en anderen. 

 • Blijf veilig. Vermijd het gebruik van attributen die iemand pijn kunnen doen of schade kunnen veroorzaken, zoals gekleurde vuurpijlen, vuurwerk, rookbommen of wilde dieren. 

 • Voel je niet onder druk gezet. Negeer alle druk van anderen, inclusief de druk om “het groots te houden”. Richt je in plaats daarvan op wat voor jou betekenis heeft en weet dat het prima is om een snel en eenvoudig genderonthullingsidee te kiezen, zoals het sturen van een foto. En als je besluit om iets groots en opwindends te doen, let dan op de veiligheid. 

 • Nodig uit wie je wilt. Wie je uitnodigt is jouw keuze en beslissing, omdat je misschien het gevoel hebt dat het onthullen van het geslacht van je baby heel persoonlijk is. Als je de onthulling klein wilt houden en het nieuws alleen met familie en goede vrienden wilt delen, mag je dat zelf weten! 

Enkele andere details om in gedachten te houden over ideeën voor genderonthulling zijn: 

 • Het gebruik van roze en blauw. In de meeste van onze genderonthullingsideeën hieronder zul je merken dat de kleuren roze en blauw worden gebruikt om onderscheid te maken tussen een jongen en een meisje. Hoewel kleuren voor sommige ideeën verplicht zijn, kun je andere kleuren of andere manieren gebruiken om waar mogelijk onderscheid te maken tussen jongens en meisjes. 

 • Als onderdeel van de verrassing. Als je de onthulling zelf voorbereidt, moet je het geslacht van je baby kennen. Als je verrast wilt worden, kun je je arts vragen om het geslacht van de baby in een verzegelde envelop te stoppen. Deze envelop kun je dan aan iemand anders geven om de onthulling voor te bereiden.

Unieke ideeën voor de genderonthulling

Nu je er klaar voor bent om genderonthullingsideeën voor je baby te bespreken, kunnen we beginnen met een aantal unieke manieren om het nieuws bekend te maken.

1. In zand geschreven

Sociale mediaE-mailPostfeestje

 

Het is niet alleen een uniek genderonthullingsidee, maar het is ook een makkelijke optie, vooral als je in de buurt van een strand woont. Je kunt de komst van je jongetje of meisje aankondigen door het met een stok in het zand te schrijven. Maak dit genderonthullingsidee eenvoudig of creatief! 

 • Houd het simpel door het woord “JONGEN” of “MEISJE” te gebruiken. 

 • Word creatief door iets schattigs in het zand te schrijven, zoals “hij is bijna hier” of “hij is onderweg”. 

Wanneer je klaar bent, maak je een foto van je creatie met je buik en de stok in het fotokader. Dit is een van de vele genderonthulling foto-ideeën die je in deze lijst ziet, en het is een geweldig ingelijst cadeau voor ouders of grootouders. Het is ook een goede optie voor een creatieve aankondiging van je zwangerschap. 

2. Een ballon laten knallen

Social mediaE-mailPostFeestje

 

Ballonnen vormen al sinds het begin van deze rage een populaire manier voor het onthullen van het geslacht van de baby, maar dit idee geeft een unieke draai aan een klassieker. Bestel een ondoorzichtige ballon en vraag de winkelmedewerker om deze te vullen met blauwe of roze confetti. Het is belangrijk dat de ballon ondoorzichtig is, zodat je de kleur van binnen niet kunt zien! Als je het een verrassing wilt houden, geef de werknemer dan de envelop met het geslacht van je baby. Als het grote moment daar is, vraag dan een geliefde een foto te maken terwijl jij en je partner de ballon laten knallen, of laat hem knallen op een feestje.

3. Zeg het met pompoenen

Social mediaE-mailPostFeestje

Dit leuke en unieke genderonthullingsidee is perfect als je het nieuws in de herfst deelt, en het werkt ook op feestjes. Als je kiest voor een genderonthullingsfeestje, kun je vrienden en familie uitnodigen om pompoenen te snijden. Snijd voorzichtig 'meisje' of 'jongen' in je pompoen voordat je gasten arriveren en houd het woord uit het zicht. Als iedereen klaar is met snijden, brand je een kaarsje in elke pompoen en zet de pompoenen naast de deur. Vraag iedereen hun ogen dicht te doen en leg dan hun reacties vast vanuit de deuropening wanneer ze hun ogen mogen openen. Als je de onthulling liever publiekelijk bekendmaakt, kun je de pompoenen thuis snijden en poseren voor een foto. Dit is ook een geweldig genderonthullingsidee voor familie en broertjes en zusjes om aan deel te nemen. 

4. Genderonthulling speurtocht

Social mediaE-mailPostFeestje
   

Speurtochten zijn leuk voor veel feestdagen en feestjes, dus waarom zou je er niet eentje houden bij een genderonthulling? Nodig je familie en vrienden uit om deel uit te maken van de ervaring door een speurtocht te organiseren. Doe wat aanwijzingen in een envelop en laat je gasten op zoek gaan naar het antwoord op de vraag wat het geslacht van je baby is. Er is wat planning voor nodig, maar je kunt veel plezier beleven aan het maken van de speurtocht, kijken hoe iedereen rondrent op zoek naar aanwijzingen en, natuurlijk, getuige zijn van dat grote moment van openbaring. Je kunt creatief zijn met genderspecifieke rijmpjes, babygerelateerde aanwijzingen, verborgen babyuitrusting, leuke weetjes over zwangerschap en bevalling en meer! Nu de uitgerekende datum nadert, wil je alles klaar hebben in de babykamer! Bekijk de video hieronder voor advies over de decoratie en essentiële spullen van de babykamer.

Leuke ideeën voor de genderonthulling

Je zult merken dat veel van onze ideeën voor een genderonthulling heel leuk zijn, maar als je op zoek bent naar iets dat de harten van je dierbaren echt zal doen smelten, hebben we een paar favorieten.

5. Reeks foto's met roze of blauwe ballon

cial mediaE-mailPostFeestje

Schattig en grappig, dit idee voor het onthullen van het geslacht van je baby is perfect voor een post op sociale media of een briefkaart. Je moet je cameratimer instellen om een reeks foto's te maken. Zo werkt het: 

 1. Je hebt twee mensen nodig, dus ga naast je partner, ouder of beste vriend zitten. Eén van jullie houdt een leeggelopen blauwe ballon vast en de ander een leeggelopen roze ballon. 

 2. Jullie moeten allebei de ballon tussen je lippen leggen alsof je hem gaat opblazen. 

 3. Maar het schattige van dit idee is dat alleen de persoon met de juiste kleur voor de genderonthulling (blauw voor jongen en roze voor meisje) de ballon daadwerkelijk moet opblazen. De andere kan net doen alsof hij de ballon opblaast, maar de ballon moet leeg blijven. 

 4. Bestel een reeks foto's met drie afbeeldingen: ballonnen in de mond, beiden doen alsof ze de ballonnen opblazen en de blauwe (of roze) ballon volledig opgeblazen. Stuur de strips per post of post ze op sociale media!

6. Baby rompertje

sociale mediae-mailpostfeestje
   

 

Kies een blauw en roze rompertje met precies dezelfde prijs in een babywinkel. Geef de verzegelde envelop met een stuk papier dat het geslacht van je baby onthult aan de kassamedewerker. Informeer de werknemer dat u het rompertje wilt kopen dat overeenkomt met het geslacht van uw baby en vraag hem/haar om het in te pakken. Omdat de rompertjes dezelfde prijs hebben, weet je niet welke je hebt gekocht totdat je de verpakte doos opent! Je kunt het openen voor familie en vrienden tijdens je genderonthullingsfeestje.

7. Roze of blauw geschenk

sociale mediae-mailpostfeestje
   

 

Als je een verrassing wilt plannen voor de genderonthulling, waaruit blijkt dat je familie en vrienden erbij betrokken zijn, vind je dit idee misschien leuk. Geef de envelop aan een vriend of familielid om het geslacht van je baby te onthullen. Ze moeten een babyspeelgoed of -artikel kopen voor elke deelnemende persoon, en de artikelen kunnen blauw zijn als je een jongetje hebt of roze voor een meisje. Dit kan hun geschenk aan jou zijn, of zij kunnen geld van de groep inzamelen om de artikelen te kopen. Vraag vervolgens de vriend/het familielid om de items in neutraal gekleurd papier te wikkelen en elke gast een cadeau te geven. Laat je gasten hun geschenk tegelijkertijd uitpakken. Tip: houd de camera in de aanslag. Door je vrienden en familie de genderonthulling van je baby te laten doen, zullen alle ogen gericht zijn op de reacties van jou en je partner. Die reacties zullen zeker onbetaalbaar zijn.

8. Laat huisdieren erbij betrokken worden

Sociale mediaE-mailPostfeestje

 

Viervoetige vrienden maken deel uit van het gezin, dus misschien wil je dat je huisdieren helpen om het geslacht van je baby te onthullen met dit eenvoudige idee. Het enige wat je hoeft te doen is een leuke fotoshoot maken met je huisdieren die naast een paar genderonthullende aanwijzingen poseren, zoals een blauwe ballon of een roze rompertje. Om het geheel af te maken, kun je een krijtbord gebruiken en de poten van je huisdier erop plaatsen. Als je klaar bent, plaats je de foto's op sociale media of stuur je ze naar vrienden en familie als aankondigingskaart. 

Eenvoudige, simpele en goedkope ideeën voor het onthullen van het geslacht

We hebben veel ideeën over genderonthulling toegevoegd die eenvoudig, gemakkelijk en goedkoop zijn, omdat we weten dat budgetten van persoon tot persoon kunnen verschillen. Als je op zoek bent naar ideeën over hoe je het geslacht van je baby op een kleine maar memorabele manier kunt onthullen, kan de volgende manier de boodschap goed overbrengen. 

9. Jongen of meisje stemmen

Social mediaE-mailPostFeestje
   

Als de gasten van je genderonthullingsfeest arriveren, vraag dan aan iedereen om te stemmen of ze denken dat je een jongen of een meisje krijgt. Je kunt de stemmen tellen op een decoratief krijtbord of met stroken papier - vergeet alleen niet te noteren wie voor welk geslacht heeft gestemd. Als het zover is, open je de verzegelde envelop om het geslacht van je baby te onthullen en deel je het opwindende nieuws! Dit is een eenvoudig en goedkoop idee voor een genderonthulling, maar als je een groter budget hebt, kun je een kleine prijs uitreiken aan gasten die het juiste geslacht hebben geselecteerd.

10. Combo Genderonthulling Babyshower

sociale mediae-mailpostfeestje
   

 

Een populair idee is om je genderonthullingsfeest te combineren met je babyshower door een genderspecifiek thema te plannen. Geef de verzegelde envelop met het geslacht van je baby aan de gastheer en laat hem in het geheim het thema en de feestelementen plannen. Zorg ervoor dat er op de dag van je feest camera's zijn om jou, je partner, vrienden en/of familie vast te leggen als je binnenkomt en reageert op het spannende nieuws!

11. Met babykleertjes poseren

Sociale mediaE-mailPostfeestje

 

Dit supereenvoudige idee voor het onthullen van geslacht vereist slechts een camera en enkele nieuwe kledingstukken van je baby. Je moet eerst weten wat het geslacht van je baby is en een T-shirt, babyschoentjes, mutsje of ander kledingstuk kopen dat het geslacht op de een of andere manier aangeeft. Je kunt roze en blauw gebruiken om onderscheid te maken, of iets dat persoonlijker is voor jou. Een populaire keuze is om babyschoentjes vast te houden of een rompertje op je buik te leggen. Deel de foto's met je community via sociale media of de e-mail.

12. Feestpapier

Social mediaE-mailPostFeestje

Eerst moet je wat confetti, roze of blauw, bestellen (of maken door het te knippen van papier). Daarna vul je een zakje met de confetti en hang je dit boven je hoofd, verbonden met een koord dat naar beneden hangt. Je onthult het geslacht van je baby door aan het koordje te trekken, dat het zakje zou moeten kantelen, zodat de confetti eruit valt! Je kunt dit ook als een verrassing houden door een vriend of familielid te vragen de confetti voor je voor te bereiden. 

 • Feest. Als je een feestje organiseert, bereid dan meerdere zakjes voor of gebruik een vel papier om de confetti in te bewaren waarbij je verschillende touwtjes met elkaar verbindt. Vraag je gasten om onder de zakjes/het vel papier te gaan staan en tegelijkertijd aan de koordjes te trekken. Je kamer wordt bedekt met roze of blauw! 

 • Foto. Als je het moment liever gewoon op de gevoelige plaat vastlegt en naar familie en vrienden stuurt, stel dan een timer in of vraag iemand je foto te maken terwijl je aan het koordje trekt. Plaats de foto dan op sociale media of stuur hem per post op. 

13. Sociaal filter echografie

sociale mediae-mailpostfeestje
   

 

Dit is een erg populair en eenvoudig idee voor een genderonthulling, omdat sociale media de basis vormen voor het contact met familie en vrienden in de buurt en ver weg. Profiteer van de filtertrend en gebruik een blauw of roze filter op je echofoto om aan te geven of je een jongetje of meisje hebt. Dit is een eenvoudig maar creatief idee voor het onthullen van het geslacht via een foto. 

14. Raad de babynaam

sociale mediae-mailpostfeestje
   

 

Enkele van de beste ideeën voor genderonthulling hebben meer dan één doel, en dit idee kan je helpen bij het brainstormen over babynamen! Wanneer je gasten aankomen, stel hen dan voor te raden of je een meisje of een jongetje hebt door een babynaam op te schrijven. Dus als ze denken dat je een meisje hebt, schrijven ze een suggestie op voor de naam van een meisje, inclusief je achternaam. Lees alle ideeën over de naam voordat je het geslacht van je baby onthult. Als je wilt, kun je een klein geschenk geven aan degenen die het goed hebben geraden. 

Leuke ideeën voor de genderonthulling

Als je op zoek bent naar leuke manieren om het geslacht van je baby te onthullen, heb je geluk. Hieronder vind je enkele leuke (en grappige) genderonthullingsideeën die je vrienden en familie zullen laten glimlachen, lachen en genieten van dit spannende moment!

15. De Piñata die het geslacht onthult

sociale mediae-mailpostfeestje
   

 

Als je van plan bent om een feestje te organiseren, is deze genderonthulling vooral leuk voor kinderen en gezinnen. Je kunt ook zelf verrast worden door een vriend of familielid te vragen om dit te plannen. Jij of je vriend bestellen een piñata die van buitenaf genderneutraal lijkt, maar gevuld is met blauwe of roze snoepjes. Laat op je genderonthullingsfeest al je vrienden en familie om de beurt op de piñata slaan. Zodra alle snoepjes eruit komen, neem je een handvol snoep en gooi je het omhoog voor een perfect fotomoment.

16. De taart snijden

sociale mediae-mailpostfeestje

 

Met een verzegelde envelop in de hand die het geslacht van je baby onthult, bestel je een taart bij je favoriete bakker. Vraag de bakker om de binnenkant van de taart te kleuren zodat deze overeenkomt met het geslacht van de baby - blauw voor een jongen, roze voor een meisje - en bedek de taart met glazuur in een neutrale kleur. Dit eenvoudige idee voor genderonthulling is geschikt voor elke situatie. Als je op een feestje bent, snij de taart dan voor je familie en vrienden. Als je hiervan een fotoshoot wilt maken voor sociale media of kaarten per post, doe dit dan privé en maak foto's. 

17. Trivia-spel

sociale mediae-mailpostfeestje
   

 

Overweeg dit idee voor een superleuke manier om het geslacht van je baby te onthullen. Het vereist een beetje voorbereiding, maar jij en je gasten zullen het geweldig vinden! Je maakt een triviaspelletje met behulp van feiten of anekdotes over zwangerschap, opvoeding van je baby en/of de aanstaande ouders. Verdeel je gasten in twee teams en verdeel de vragen in genderthema's. De aanstaande ouder(s) moeten de spelleiders zijn! Hier zijn enkele voorbeeldvragen: 

 • Hoeveel meisjes hebben de naam Sarah? 

 • Wat is het populairste speelgoed voor jongens? 

 • Wie worden als peuter groter, meisjes of jongens? 

 • Wanneer begon de aanstaande moeder te lopen? 

 • Hoe oud was de aanstaande vader toen hij zijn eerste tandje kreeg? 

Vraag iedereen om in een cirkel te zitten. Wanneer een team een jongensgerelateerde vraag correct beantwoordt, zet dan iets blauws (een fiche, snoepje, button, enz.) in het midden en voor meisjesgerelateerde antwoorden iets roze. Aan het einde van het spel is het geslacht van je baby welk geslacht meer voorwerpen in het midden heeft! Als je je vragen richt op de aanstaande moeder en vader, is dit een bijzonder leuke genderonthulling voor ouders en grootouders. 

18. Genderonthulling via cakejes

sociale mediae-mailpostfeestje
   

 

Dit genderonthullingsidee lijkt erg op het aansnijden van de taart, maar het betrekt je dierbaren meer bij het proces. Bestel cakejes van een bakkerij en vraag de bakker om roze of blauw beslag te gebruiken in het midden en wit glazuur aan de buitenkant. Misschien kan de bakker er ook wat blauwe en roze strooisel bovenop doen. (Geef de bakker natuurlijk de kaart van je echo als je verrast wilt worden!) Wanneer je klaar bent om de grote aankondiging op je feestje te doen, bied je elke gast een cakeje aan. Je telt tot drie en dan neemt iedereen een hap van zijn cakeje! De opwinding van het betrekken van al je gasten maakt deze genderonthulling echt leuk, lief en memorabel.

19. Loslaten van de ballon

sociale mediae-mailpostfeestje

 

Genderonthullingsballonnen zijn altijd een klassieke keuze, vooral het loslaten van de ballonnen. Voor deze leuke optie vraag je een vriend of familielid om een grote doos te kopen en vul je deze met ballonnen (gevuld met helium) in kleuren die overeenkomen met het geslacht van je baby. Zorg dat de doos bedekt is met genderneutrale kleuren of een mix van roze en blauw. Om dit idee ook veilig uit te voeren, is het het beste om de ballonnen in de doos vast te zetten zodat ze niet in de lucht zweven. Of je dit nu op een feestje of privé doet, dit leuke idee onthult het geslacht van je baby zodra je de doos opent!

20. Strikjes en vlinderdassen

sociale mediae-mailpostfeestje
   

 

Strikjes en vlinderdassen zijn een klassiek thema voor een feestje dat het geslacht onthult, en deze activiteit betrekt je gasten bij de actie. Je moet strikjes en vlinderdassen maken die je gasten kunnen dragen. Je kunt ze maken van stof, lint, vilt of welk materiaal je ook verkiest, gebruik gewoon een manier om ze op kleding te bevestigen, zoals met spelden. Vraag je gasten bij aankomst om het geslacht van je baby te voorspellen door een strikje of vlinderdas te dragen. Als je er klaar voor bent, openbaar dan het geslacht van je baby en wie het juiste raadt kan een kleine prijs winnen.

Ideeën voor het onthullen van het geslacht van een tweeling

Tweelingen zijn dubbel zo leuk, en dat geldt vooral voor een onthulling van geslacht. Als je zwanger bent van een tweeling, zijn er verschillende ideeën voor het onthullen van het geslacht, maar ze maken de verrassing twee keer zo spannend!

21. T-shirt verrassing

sociale mediae-mailpostfeestje

 

Je hebt hiervoor twee mensen nodig. Jij en je partner, vriend of familielid dragen elk een T-shirt dat het geslacht van je tweeling aangeeft. Dat kan gewoon met een kleur of een op maat gemaakt ontwerp zijn. Voor een fotokaart, kun je poseren met je T-shirts en voor een feestje kun je je gasten verrassen door jullie truien of jassen uit te doen. Als je ook verrast wilt worden, vraag dan een vertrouwde vriend of familielid om shirts te bestellen die het geslacht van de baby's aangeven. Trek de T-shirts aan met je ogen dicht, rits je jas dicht of trek een trui aan om de onthulling te verbergen. Voor dit idee onthul je het geslacht van je tweelingbaby's aan jezelf en/of je gasten! 

22. Ballon laten zakken

sociale mediae-mailpostfeestje

 

Een ander klassiek idee om het geslacht te onthullen is de zwaartekracht gebruiken om het opwindende nieuws te delen. Je vult opnieuw een doos met opgeblazen ballonnen (dit keer zonder helium) die overeenkomt met de kleur van het geslacht van je tweeling (blauw voor jongen, roze voor meisje). Sluit de doos lichtjes en bind lange koorden aan de bovenkant van de doos, langs de afsluiting. Hang de doos ondersteboven aan een stevig bouwsel, zoals een speeltoestel of het plafond van een kamer. Tel tot drie en trek de koordjes naar beneden om de ballonnen los te laten. (Als je ook kleine kinderen onder je gasten hebt, zorg er dan voor dat ze onder toezicht staan van volwassenen bij het hanteren van ballonnen.) Maak foto's voor sociale media of kaarten of doe dit met je gasten op een feestje. De ballonnen laten zien welk soort tweeling je krijgt: Alleen maar roze ballonnen betekent twee meisjes, alleen maar blauwe betekent twee jongens en een mengsel betekent een meisje en een jongen! Dit is waarschijnlijk een van de meest populaire ideeën voor het onthullen van het geslacht. 

23. Onthulling van de kinderkamer

sociale mediae-mailpostfeestje

 

Nogmaals, sommige favoriete manieren om geslacht te onthullen hebben meer dan één doel. Je moet je babykamer toch voorbereiden, zodat je die taak kunt combineren met het onthullen van het geslacht van je tweelingbaby's. Als je zelf verrast wilt worden, moet dit een geschenk zijn van een vriend of familielid. Je ouders of grootouders geven misschien de voorkeur aan dit genderonthullingsidee als ze kunnen helpen bij het inrichten van de kinderkamer! Plaats gewoon iets in de babykamer dat het geslacht aangeeft, zoals twee ingelijste foto's van roze dieren, een mobiel met blauw en roze knuffelspeelgoed, of twee blauwe babydekentjes aan de zijkant van het wiegje als tijdelijke decoratie. Neem foto's bij de babykamer of nodig je gasten uit om te kijken.

24. Breekbare chocolade

sociale mediae-mailpostfeestje

 

Breekbare chocolade is niet alleen een goed idee voor het onthullen van het geslacht van je baby, het is ook origineel en uniek! Je moet twee breekbare chocolaatjes kopen in welke vorm je maar wilt. (Hartjes zijn altijd een goede keuze.) Binnenin zal de bakker het geslacht van je baby's aangeven. Je kunt de bakker vragen om voedselverf aan de binnenkant te gebruiken of ze te vullen met gekleurde sprinkles of crème. Breek samen met je partner, vriend of familielid de chocolade om het geslacht van jullie baby's te onthullen! Je kunt dit op een feestje doen of foto's maken om later te versturen.

Gave ideeën voor genderonthulling

Als je liever gave genderonthullingsideeën hebt met een hippe of trendy vibe, hebben we enkele van onze favorieten verzameld. Deze opties voegen ook een vleugje creativiteit en plezier toe!

25. Nieuws met glitters

sociale mediae-mailpostfeestje
   

 

Laat je partner een foto maken terwijl je blauwe of roze glitters van je handen blaast. Gebruik social media-appfilters of foto-editing-apps om het beeld op een coole manier te wijzigen. Overweeg om op alles zwart-wit te gebruiken, behalve op de glitter of om de glitter te laten lijken alsof het beweegt! Plaats op je social media. 

26. Verf je babybuik

Door gebruik te maken van lichaamsvriendelijke verf kun je bij de mensen een glimlach op het gezicht toveren met dit idee dat het geslacht onthult. Je verft gewoon je babybuik om het geslacht van je baby te onthullen. Je kunt het simpel houden door je hele buik roze of blauw te verven of je kunt iets creatiefs doen. Maak wat foto's en plaats ze op je sociale media of maak kaarten om ze per post te versturen.

27. GIF van ijsjes die vallen

sociale mediae-mailpostfeestje
   

 

Geef een draai aan een genderonthullingsidee door het te animeren! Vraag een vriend om jou en je partner te filmen vanaf de knieën tot de voeten. Terwijl je gefilmd wordt, laat je een ijshoorn op de grond vallen bij je voeten. Het ijs is blauw voor een jongen of roze voor een meisje. Gebruik dan sociale media-apps om de video van het einde naar het beging af te spelen of een leuke GIF te creëren! 

28. Kleurrijke drankjes

sociale mediae-mailpostfeestje
   

 

Serveer tijdens je feestje al je gasten tegelijkertijd een drankje. Het drankje moet de kleur laten zien die overeenkomt met het geslacht van je baby. Je kunt poeder gebruiken dat er eerst wit uitziet, maar van kleur verandert met vloeistof of rietjes die van kleur veranderen als ze koud worden. Zorg er wel voor dat iedereen tegelijkertijd het drankje inschenkt of het rietje gebruikt. Geniet ervan om je vrienden opgewonden te zien rondkijken als de kleuren beginnen te veranderen.

29. Watergevecht

sociale mediae-mailpostfeestje

 

Als een van de coolste genderonthullingsideeën (en een beetje gek), is dit erg leuk; dit is een idee dat geschikt is voor volwassenen en oudere kinderen, maar niet voor jonge kinderen. Jij en je partner (of gasten als je dit op een feest doet) moeten helemaal in het wit gekleed zijn. Daarna vul je ballonnen en/of waterpistolen met gekleurd water, blauw voor een jongen, roze voor een meisje. Je kunt gewoon voedselkleuring of lichaamsveilige verf gebruiken. Voer een watergevecht uit en zie hoe je kleren het geslacht van je baby onthullen. 

Originele en creatieve onthullingsideeën

Wees origineel en wees creatief met deze ideeën voor de genderonthulling. Ze bieden gave, leuke en unieke opties.

30. Roze of blauwe kauwgum

sociale mediae-mailpostfeestje
 

 

Maak een foto van jezelf terwijl je een bel blaast van kauwgom in de kleur die overeenkomt met het geslacht van je baby. Als je dit samen met je partner of vriend(in) wilt doen, kun je dit onthullingsidee supercool maken door verschillende kleuren te kiezen en de bel die niet het geslacht van je baby is te laten knappen. Maak een foto als je de bel laat knappen of als de kauwgom aan het gezicht van je partner blijft plakken! Op deze manier toont alleen de opgeblazen bel het geslacht van de baby.

31. Blauwe of roze bellen blazen

sociale mediae-mailpostfeestje

 

Koop flesjes zeepoplossing (of maak zelf een flesje) en vraag een vriend of familielid om stiekem kleuring (roze of blauw) toe te voegen aan de oplossing. Tijdens het onthullingsfeestje kunnen jij en je partner het grote nieuws aan de familie onthullen door bellen naar elkaar te blazen.

32. Creëer een liedje

Goed voor feestjes, sociale media of e-mail, dit genderonthullingsidee is een grappige en originele manier om je aankondiging te doen. Ongeacht hoe je het nieuws presenteert, moet je een combinatie maken van liedjes met teksten die het geslacht onthullen, zoals "mijn baby" en "babyjongen" of "babymeisje". Zo kun je het doen: 

 1. Vind de teksten. Doe wat onderzoek en verzamel verschillende liedjes met de tekst “mijn baby” en “babymeisje” of “babyjongen”. 

 2. Voeg dat alles samen. Gebruik een audio-app om clips van de liedjes samen te voegen. Begin met het liedje dat “mijn baby” gebruikt. Probeer minstens vier of vijf clips te vinden zodat je publiek een beetje ongeduldig wordt (als onderdeel van het plezier, natuurlijk)! Dan moet de laatste clip de tekst zijn die “babymeisje” of “babyjongen” onthult. 

Zodra je je liedje hebt gemaakt, speel je het af op je feestje, stuur je het per e-mail naar vrienden en familie of post je het op sociale media. 

33. Kraskaarten

sociale mediae-mailpostfeestje
   

 

Dit unieke idee om het geslacht van je baby te onthullen is het beste voor feestjes, omdat je al je gasten een kraskaart geeft. Als je “krassen maar” zegt, beginnen jullie allemaal met het krassen van de kaarten met een munt. Daaronder moet de kaart “het is een meisje” of “het is een jongen” zeggen.

34. Bruisbal

sociale mediae-mailpostfeestje
  

 

Vul een badkuip of plastic bak met water. Als je voor sociale media kiest, kun je hier een badvideo van maken. Je moet een bruisbal kopen die de kleur van het geslacht van je baby vertoont. Laat de bruisbal in het bad vallen en wacht tot het water van kleur verandert! 

35. Serpentinespray

sociale mediae-mailpostfeestje

 

In plaats van een watergevecht, maakt dit creatieve genderothullingsidee gebruik van een serpentinespray. Koop serpentinespray in roze als je een meisje hebt of blauw als je een jongen hebt. Jij en je partner gaan dan tegelijkertijd (of gasten bij een feestje) de serpentinespray naar elkaar sprayen. Als je erachter gekomen bent wat het geslacht van je baby is, kun je blijven sprayen om de opwinding te behouden!

36. Gendervoorspelling via een bijgeloofspel

sociale mediae-mailpostfeestje
   

 

Dit is een heel origineel genderonthullingsidee voor een feestje. Wat je gaat doen is een lijst afdrukken van bijgeloof en tradities, niet gebaseerd op feiten, over het krijgen van een jongen versus een meisje. Enkele voorbeelden zijn: 

 • Zoete of zoute zwangerschapstrek (zoete trek betekent dan een meisje) 

 • Slapen (op je linkerzij slapen betekent een jongen) 

 • Hoe je de baby draagt (onderin je buik betekent een jongen) 

 • Ochtendmisselijkheid (ochtendmisselijkheid betekent een meisje) 

Vraag je gasten om de vragen één voor één te lezen en geef de antwoorden. Tel dan de scores op. Hoewel deze leuke tradities lijken te suggereren welk geslacht je baby heeft, moet je je gasten laten weten of het juist is! Dit is een geweldig genderonthullingsidee voor grootouders of mensen van een oudere generatie. 

Ideeën voor genderonthulling met broertjes en zusjes

De introductie van een nieuwe baby aan je kind is een spannend moment voor het gezin. Om je huidige kinderen enthousiast te maken voor hun nieuwe broertje of zusje, kun je een aantal van deze interactieve ideeën met betrekking tot genderonthulling aan broertjes en zusjes overwegen.

37. Een familiefoto met een twist

sociale mediae-mailpostfeestje
 

 

Breng de familie samen en laat iedereen poseren om het opwindende nieuws aan te kondigen. Natuurlijk ontbreekt er iemand op de foto, de nieuwe baby! Om het duidelijk te maken, voeg je een schattig, klein detail toe als hint met betrekking tot het geslacht, zoals een roze of blauwe ballon of vraag je kind om een rompertje vast te houden waarmee het geslacht van de baby wordt onthuld. Lijst de foto in voor ouders of grootouders, die dit genderonthullingsidee zeker leuk zullen vinden.

38. T-shirt-onthulling via het broertje of zusje

sociale mediae-mailpostfeestje
 

 

Kleed je oudere kind of kinderen aan in een T-shirt dat iets zegt als “Ik krijg een babybroer” of “Wordt verwacht: een nieuw zusje”. Je kleintje kan het T-shirt zelf maken, of je kunt er een laten maken op maat. Maak een paar leuke foto's om het geslacht van je baby aan te kondigen op je sociale media of met kaarten per post.

39. Roze en blauwe handafdrukken

sociale mediae-mailpostfeestje
 

 

Maak je eigen zwangerschaps-T-shirt met hulp van je kinderen. Laat je kind zijn handjes in roze of blauwe verf dopen (de kleur die overeenkomt met het geslacht van je baby) en dan de met verf bedekte handen op het T-shirt rond je buik drukken. Maak een foto die je met je vrienden en familie wilt delen en laat zien of je een jongetje of een meisje verwacht.

40. Uitbarstende vulkaan

sociale mediae-mailpostfeestje
 

 

Met wat klei en voedselkleuring kun je de broertjes en zusjes bij dit geslacht betrekken om idee te onthullen door een vulkaan te maken die roze of blauwe “lava” spuwt. Je kunt deze creatieve genderonthulling in vijf stappen instellen: 

 1. Vorm een vulkaan van de klei. 

 2. Zoek een plastic fles of beker om in de vulkaan te doen en vorm de klei rond de bovenkant van de fles. 

 3. Vul de fles of het bekertje met warm water en voeg een paar druppels roze of blauwe kleurstof toe, zodat je kind de toegevoegde kleuren niet ziet. 

 4. Voeg een paar druppels afwasmiddel en twee eetlepels zuiveringszout toe. Meng de ingrediënten in de fles of het bekertje. 

 5. Zodra je klaar bent om de aankondiging te doen, giet je azijn in de fles en het spuwen begint. Als de “lava” begint te spuwen, zullen je kinderen zien of ze een babybroertje of -zusje kunnen verwachten. 

41. Genummerde shirts

sociale mediae-mailpostfeestje
 

 

Zet je oudere kinderen op een rij per leeftijd en geef ze een shirt om te dragen in de kleur van hun geslacht. De shirts moeten elk een cijfer hebben om de geboortevolgorde aan te geven (bijvoorbeeld, je eerste kind krijgt nummer één). Neem dan een extra shirt of rompertje, misschien uitgespreid op een stoel, met het nummer van de baby die je verwacht en de kleur. Maak een foto en stuur deze naar je vrienden en familie! 

Virtuele ideeën voor genderonthulling

We leven in een virtuele wereld, en hoewel veel van de bovenstaande ideeën geschikt zijn voor sociale media, hebben we ook nog een paar andere opties voor genderonthulling toegevoegd, speciaal ontworpen voor virtuele feestjes en/of digitale platforms.

42. Woorden zoeken

sociale mediae-mailpostvirtueel feestje
  

 

Als je niet persoonlijk bij elkaar kunt komen, e-mail of mail dan een woordzoeker naar familie en vrienden en organiseer een virtueel feestje. U kunt online gratis programma's vinden om je eigen woordzoeker te maken en de woorden "meisje" en "jongen" vaak gebruiken, maar zorg ervoor dat het geslacht van je baby meer vertegenwoordigd is! Vind samen online de woorden in de woordzoekfunctie. Tel dan het totaal op. Welk woord je het meeste gebruikt, is het geslacht van je baby!

43. Maak een raadsel

sociale mediae-mailpostfeestje
 

 

Net als bij de woordzoeker hierboven kun je een grappig raadsel maken en naar je familie en vrienden sturen, via sociale media, per e-mail of voor een virtueel feestje. Je vrienden en familie kunnen zelf proberen het genderonthullingsraadsel op te lossen, of je kan het samen doen op het virtuele feest. 

44. E-cards

sociale mediae-mailpostvirtueel feestje
  

 

Stuur e-cards met het opwindende nieuws naar familie en vrienden voor een eenvoudig en simpel idee voor een virtuele genderonthulling. Als je wilt dat iedereen ze samen opent, vraag de ontvangers dan om te wachten totdat iedereen is ingelogd op een virtueel feestje. 

45. Haarverf

sociale mediae-mailpostfeestje
  

 

Kleur je haar met een roze of blauwe tijdelijke kleurstof om het geslacht van je baby aan te geven en plaats een foto op sociale media. Om dit genderonthullingsidee nog verrassender te maken, verf je alleen de uiteinden van je haar en trek je het naar achteren of draag je een hoed. Onthul je geverfde haar met een video in een sociale media-bericht, of wanneer je klaar bent om het nieuws te delen op het virtuele feestje, door je hoed af te doen of je haar los te laten!

Ideeën voor privé- en intieme onthullingen

Erachter komen wat het geslacht van je baby is, is een privé en intiem detail van je zwangerschapstraject en het leven van je gezin. Niet iedereen wil het meteen met de wereld delen, dus hier zijn een paar ideeën om de eerste onthulling wat meer privé te houden. Nadat je dit intieme moment hebt gedeeld met je partner, beste vriendin of ouder, kun je ervoor kiezen om het via sociale media, e-mail of post aan andere vrienden en familie bekend te maken. 

46. Geslacht onthullen via sieraden

sociale mediae-mailpostfeestje
 

 

Voor dit idee van genderonthullingsidee moet jij of je partner weten of je pasgeboren baby een jongetje of een meisje is. De persoon die het weet, zal een speciaal sieraad kiezen dat het geslacht van je baby aan de andere persoon onthult. Het kan heel eenvoudig zijn: bijvoorbeeld een armband met een blauwe of roze bedeltje, of iets wat nog persoonlijker is voor jou. Presenteer het geschenk tijdens een privéafspraakje aan je partner en fotografeer de sieraden als je ervoor kiest om het nieuws later met familie en vrienden te delen. Je zult er geweldige herinneringen aan hebben en een blijvend aandenken.

47. Fortune-cookie

sociale mediae-mailpostfeestje
   

 

Dit genderonthullingsidee is misschien privé, maar ook erg leuk en origineel. Je moet een gelukskoekje bestellen met het geslacht van je baby op het strookje papier erin. Als je zelf verrast wilt worden, vraag dan een vriend of familielid om iets voor je te bestellen. Open dan, wanneer je er klaar voor bent, het gelukskoekje. Maak foto's voor sociale media als je het geslacht van je baby aan een breder publiek wilt onthullen. 

48. Plakboek

sociale mediae-mailpostfeestje
   

 

Een plakboek is het perfecte idee voor een persoonlijke en intieme onthulling van het geslacht. Jij of je partner kunnen een plakboek maken met foto's van het begin van je zwangerschap tot nu toe. Geniet van het doorzoeken van de pagina's om momenten te onthouden zoals ontdekken dat je zwanger bent, je eerste echo, je babybuik voor de eerste keer zien, of de wieg van je baby kopen. Bevestig op de laatste pagina het laatste sonogram met iets dat aangeeft dat je een jongen of meisje hebt. Je kunt bijvoorbeeld een roze of blauw hart op de foto plakken. Laat veel extra pagina's open voor de rest van je zwangerschap en wanneer je je nieuwe baby ontmoet!

49. Broedpoppetjes

sociale mediae-mailpostvirtueel feestje
  

 

Leg een vel papier dat het geslacht van je baby onthult in het kleinste broedpoppetje en leg ze allemaal weer bij elkaar. Presenteer de set aan je partner of vice versa. Je kunt ook een vriend of familielid vragen om dit voor je te doen, zodat zowel jij als je partner verbaasd staat als je het laatste broedpoppetje opent.

50. Diner bij kaarslicht

sociale mediae-mailpostfeestje
 

 

Dit idee om geslacht te onthullen is perfect voor echtgenoten, of om ervan te genieten met je partner, beste vriend of naast familielid. Plan gewoon een diner bij kaarslicht en gebruik een kaars die uiteindelijk roze of blauw zal branden. (Deze kun je speciaal bestellen.) Terwijl je geniet van je maaltijd, zal de kaars roze of blauw gaan gloeien om het geslacht van je baby te onthullen. Maak samen een foto en deel het nieuws op sociale media, in een e-mail of met een kaart per post. 

Het komt hier op neer:

Genderonthullingen kunnen heel leuk zijn, en we hopen dat deze ideeën je helpen beslissen hoe je je speciale aankondiging doet. Of je nu een jongen of een meisje krijgt, het onthullen van het geslacht van je baby kan een privémoment zijn met je partner of een meer publieke gebeurtenis die je deelt met je familie, vrienden en collega's, virtueel, via de post of op een feestje. Wat je ook beslist, er zijn genoeg manieren om het geslacht van je toekomstige baby te onthullen. 

Beheer Cookies