Je partner bij de bevalling

Wie wil jij graag bij je bevalling? Degene die je uitkiest, is ongetwijfeld heel belangrijk voor je om bij zo'n intieme gebeurtenis te vragen. Maar hij of zij heeft ook de taak om je te steunen, gerust te stellen, te liefkozen en praktische hulp te bieden tijdens de bevalling. Ook is het goed als jouw wensen bekend zijn ten aanzien van de bevalling wanneer dat nodig is. Wat zijn je verwachtingen, gevoelens en voorkeuren voor de geboorte?

Wie vraag je?

Bij een geboorte aanwezig zijn, maakt vast diepe indruk voor degene die bij je is. In de meeste gevallen zal je partner degene zijn met wie je dit deelt. Je kunt er ook voor kiezen je beste vriendin, je moeder of een ander lid van de familie er bij te laten zijn. Het belangrijkste is dat je iemand kiest die je vertrouwt, met wie je jezelf helemaal op je gemak voelt en op wie je kunt bouwen als het moeilijk wordt. Denk er goed over na en bespreek dit met je partner.

Wil je dat er meerdere mensen bij je bevalling zijn? Het kan prettig zijn voor hen om elkaar te ondersteunen wanneer de bevalling lang duurt. Regel back-up in het geval dat je eerste keuze - om wat voor reden dan ook - niet beschikbaar is. De meeste goede vrienden en familieleden zullen erg blij zijn dat ze worden gevraagd.

Wat is de rol van je steun en toeverlaat?

De rol van degene die bij je bevalling is, beperkt zich niet alleen tot een hand geven om in te knijpen of als fotograaf tijdens de bevalling. Het belangrijkste is dat hij of zij je mentale support biedt, je volledig steunt en aanmoedigt tijdens de weeën en bevalling zodat jij je zo comfortabel mogelijk kunt voelen. Je hebt iemand nodig die zich niet laat afschrikken door je grillen en engelengeduld heeft. Die blij is om uitgebreid alle verschillende posities die je hebt geleerd met je door te nemen. Iemand die zich niet beledigd voelt als je prikkelbaar wordt of plotseling vraagt om alleen gelaten te worden. Die tijdens moeilijke momenten sterk blijft en je rots in de branding is!

Tot slot is het iemand die precies weet wat jij wilt, je gedachten en gevoelens vertegenwoordigt, en kan opkomen voor wat je tijdens je weeën wilt, als je zelf niet in staat bent om dat te doen. Het is een grote verantwoordelijkheid, maar de beloning is nog groter. Je bevallingspartner zal het hele verbazingwekkende proces ervaren, ziet het hoofdje van je baby op de wereld verschijnen en mag waarschijnlijk de navelstreng doorknippen. Hij of zij blijft ook bij je baby als je medische hulp nodig hebt, je je duizelig voelt na de geboorte, of als, om welke reden dan ook, de baby nagekeken moet worden buiten de verlofkamer. Kortom, het vraagt heel wat van je steun en toeverlaat tijdens de bevalling, maar het is ook een unieke gebeurtenis.

Beheer Cookies