husband-and-pregnancy-let-others-in-my-family-share-the-magic-of-my-pregnancy

Samen gaat het beter. Ouders in spe kunnen de magie van een zwangerschap op veel manieren delen. Een dagboek bijhouden is een goede manier om persoonlijke gevoelens uit te drukken. Als moeder moet je vooral rekening blijven houden met de behoeften van je partner, die zich misschien wat buitengesloten voelt. Vertel over alles wat je nu van binnen voelt, moedig je partner aan tegen je buik te praten en de reacties van je baby te voelen. En raad samen naar het temperament, de gezichtskenmerken en kleine gewoontes van je toekomstige baby.

GEDEELDE HERINNERINGEN Zwanger zijn is een zeer persoonlijke ervaring, die je focus op jezelf legt. Het kan moeilijk zijn voor anderen, je partner en andere familieleden, om te weten wat je doormaakt en om zich een deel van het hele proces te voelen, omdat echtgenoot zijn tijdens de zwangerschap een belangrijke rol is. Dus ontdek manieren om de magie van de zwangerschap met je dierbaren te delen.

KOSTBARE MOMENTEN Denk niet aan deze speciale periode als 'mijn zwangerschap'. Geniet met verwondering van de echo's van de baby met je partner, familieleden en goede vrienden, en laat ze een hand op je buik plaatsen om het schoppen van je baby te voelen. Was dat een voetje of een handje? Is dat het hoofdje dat je kunt voelen of de bips van de baby? Je kunt een fotoalbum maken met een speciaal hoofdstuk, zoals 'Mijn zwangerschap' of later 'Mijn gezin'. Praat over de speciale dingen die je over je baby hebt ontdekt (bijvoorbeeld hoe hij beweegt en hoe hij op specifieke geluiden reageert). Bespreek mogelijke namen, raad de haarkleur, en geniet ervan om je voor te stellen op wie de baby zal lijken. En onthoud dat andere moeders, inclusief die van jou, er dol op zijn samen met jou herinneringen op te halen aan hun eigen zwangerschap.

De veiligheid van jouw baby komt op de eerste plaats