kom-alles-te-weten-daddytalks-NLNL-605x403

Het debat over een langer vaderschapsverlof doet steeds meer stof opwaaien. Er bestaat dan ook geen twijfel over dat (jonge) vaders steeds meer tijd met hun kind(eren) willen doorbrengen. De klassieke vader- moederverdeling is passé, 86% van de vaders verschoont dan ook de luiers van hun kleintje(s).

Papa's kindjes

Iedere vader heeft zo zijn eigen ideeën over wat goed is voor zijn kind, en voor hemzelf. Maar gemiddeld had toch de helft van de Nederlandse papa's langer van hun vaderschapsverlof willen genieten.

Eén van die vaders is zanger Jaap Reesema (Jake Rees). Jaap en zijn vriendin Kim Kötter zijn sinds mei vorig jaar de trotse ouders van zoon Muck.

Jaap: “Kim heeft het best zwaar gehad met de bevalling van Muck. Je voelt je vlak na de geboorte zo intens verbonden met z'n drieën. Ik vond het daarom heel lastig toen ik na een paar dagen alweer aan het werk moest en Kim en Muck alleen moest laten. Ik besef dat ik mijn tijd – door het werk dat ik doe – flexibeler in kan delen dan de gemiddelde vader. Ik probeerde daarom vanaf de geboorte al zoveel mogelijk tijd met Muck door te brengen. Maar alsnog merkte ik dat Kim sneller in haar moederrol zat, dan ik in mijn vaderrol. Dat zag ik ook in de kleine dingen, zoals het verschonen van de luier. Kim is daar nu nog steeds sneller in dan ik.

nieuwe-generatie-luiers-nieuwe-generatie-papas-650x350

Moderne Pampers papa's, zoals Jaap Reesema, hebben alvast van de tijdnood een deugd gemaakt: Door te kiezen voor de Baby-Dry Pants luierbroekjes kun je luiers verwisselen met een snelheid waar de crew van Max Verstappen jaloers op zou zijn. Zo hoef je de speeltijd van je kleintje slechts minimaal te onderbreken.

Een echte aanrader

Naast het winnen van tijd is er nog een reden om zo snel mogelijk op luierbroekjes over te stappen. Oei, ik groei legt uit: Als ouder kun je je kindje in zijn ontwikkeling stimuleren door producten te gebruiken die hem helpen bij het maken van nieuwe bewegingen, zoals staan, strekken en het correct houden van de heupen, billen en buik.  Op deze manier leert je kindje nieuwe vormen van bewegingsvrijheid. Met luierbroekjes kun je je kindje bovendien zowel zittend als staand verschonen, ook hier help je hem bij zijn ontwikkeling.

Extra tijd

Voor extra Vaderdagen kan Pampers jammer genoeg niet zorgen. Maar dankzij de Pampers Baby-Dry Pants luierbroekjes kan je kleintje in een wip weer gaan spelen!

Ontdek de Pampers Baby-Dry Pants luierbroekjes.

De veiligheid van jouw baby komt op de eerste plaats