Baby Reflection Look at Me_closed

Laat je baby kennis maken met zijn evenbeeld!

  • Locatie

    Binnen

  • Promoot

    Sport en spel

  • Wat je nodig hebt

    Klein onbreekbaar spiegeltje, of CD, glanzend verpakkingspapier of aluminiumfolie

Hoe je het speeltKnuffel je baby op schoot en houd een reflecterend voorwerp voor zijn ogen. Dat kan een spiegel zijn of zelfs een glimmende CD!

Kijk naar de reactie van je kindje op dit glinsterende licht. Hij probeert misschien wel om de lichtstralen vast te pakken terwijl ze voor zijn ogen dansen. Of ga met zijn gezicht naast dat van jou voor een spiegel zitten. Trek gekke bekken en kijk wat hij doet. Het resultaat zal vast voor jullie allebei erg grappig zijn.

Spiegelspelletjes zijn simpel om onderweg te spelen, of tijdens een vlucht! Je kunt een handspiegeltje in je tas doen of gebruik zomaar een reflecterend speeldingetje. Simpel aluminiumfolie bijvoorbeeld, dat je om een tijdschrift, een lepel, een stokje of een vinger rolt en heen en weer beweegt, zal zeker een grappig resultaat en een lachend kind opleveren.

Leren en groeien


Baby's en peuters worden zich bewust van hun eigen lichaam en gezichtsuitdrukkingen terwijl ze met een reflecterend voorwerp spelen. Zie deze activiteit als een visueel "gesprek" dat hij met zichzelf of met jou voert.

Misschien vind je dit ook interessant: