7 tips om je thuiswerk met kinderen te combineren

Thuiswerken in combinatie met jonge kinderen, het is niet eenvoudig. Maar het kan! Eigenlijk zijn balans en structuur key, maar laat dat nu iets zijn, waar kleintjes niet echt supersterk in zijn… Laat het een troost zijn dat je niet de enige bent, veel jonge ouders zitten in hetzelfde schuitje. Pampers staat je in deze hectische periode bij met 7 tips! 

1. Las rustmomenten in

Last om focus te houden? Even belangrijk als focus op het werk zijn de momenten waarop je even kunt ontspannen. Op kantoor praat je af en toe met collega's of drink je samen thee of koffie. Mis je dat nu je thuis werkt? Probeer de pomodorotechniek dan eens: focus je 25 minuten op één taak, afgewisseld met 5 minuten pauze. Lijkt 25 minuten je te kort? Verdubbel de inzet dan naar 50 minuten werken - 10 minuutjes break.

2. Werk als je baby slaapt

Als je kleintjes oogjes en vooral z'n mondje dicht is, is dit voor jou het uitgelezen moment om even ongestoord verder te kunnen werken. Plan een meeting in via videocall of werk aan iets dat veel concentratie vraagt. 

3. Wissel af met je partner

Werkt je partner ook van thuis? Maak dan duidelijke afspraken omtrent de zorg voor de kinderen. Maak een duidelijk schema samen en hou dat strak aan. Jij kan bv. 's morgens werken en in de namiddag wisselen jullie om. Je kan ook ‘s morgens een moment inlassen om samen jullie dagplanning door te nemen en te kijken wie wanneer zorgt of werkt. Natuurlijk vergt dit ook wel wat flexibiliteit, als jijzelf of je partner plots in een uitgelopen videocall zit, is het niet nodig om een huilend kind in zijn/haar armen te duwen ‘omdat het aan jou is'...

4. Sluit je werkruimte af

Zorg dat je ongestoord kan werken indien nodig. Dit helpt ook om het werk ‘s avonds van je af te zetten, letterlijk de deur achter je dicht doen. Dat lukt je thuis trouwens alleen maar goed als je zeker weet dat je kinderen ook goed verzorgd zijn. 

5. Maak een ‘spelletjesbox'

Maak een box met speelgoed, kleuren, puzzels en ander veilig speelgoed. Als je kinderen aan je mouw komen trekken, dan kun je hen naar de spelletjesbox sturen. Daar zijn ze even zoet mee!

6. Maak een weekplanning

Maak een planning voor jezelf voor vijf werkdagen, zodat het duidelijk is wanneer je kunt werken en wanneer je tijd kunt doorbrengen met je baby of peuter en/of met je partner. Plan vooral niet té veel in. Zo raak je enkel maar gefrustreerd omdat je planning niet afkrijgt of nog te veel te doen hebt.

7. Meal prepping

Maak in het weekend al maaltijden klaar voor de lunch of avondeten tijdens de week. Zo bespaar je tijd gedurende je werkdagen. Je kunt de vrijgekomen tijd na de lunch  besteden aan even spelen of knuffelen met je kleintje, voor je weer aan je werk gaat. 

GERELATEERDE BABY TOOL
BGC Icon

Baby groeischema

Houd de lengte, het gewicht en de hoofdomtrek van je baby in de gaten voor een gemiddelde groei met onze eenvoudige tool.

What is your child*
Verplicht veld

Verplicht veld

Verplicht veld

Verplicht veld

Verplicht veld

*Invoer gegevens van de laatste metingen van je baby **Bron: World Health Organization

Stilte tijdens je thuiswerkdag is zo fijn. Tenzij je een peuter hebt rondlopen… Dan is stilte ontzettend verdacht!

Beheer Cookies