Een veilige relatie opbouwen tussen je baby en je huisdieren

Aangezien kleine kinderen misschien nog niet helemaal begrijpen dat je harige vriendje geen speelgoed is, moeten de volwassenen extra opletten om te zorgen dat iedereen gezellig samen speelt.

Hieronder wat tips die kunnen helpen te zorgen dat iedereen veilig en gezond blijft.

Lief spelen! Laat oudere kinderen weten dat ze de huisdieren niet mogen plagen (bijvoorbeeld aan een staart trekken) en dat je je harige vriendjes met liefde moeten behandelen om te zorgen dat ze steeds vriendelijk blijven, adviseert de American Academy of Pediatrics (AAP).

Wees er voor zowel je kind als je huisdier. De AAP adviseert om je huisdier en je kind nooit alleen te laten, ongeacht hoe het huisdier zich in normale omstandigheden gedraagt.

Goede dingen. The Humane Society (Dierenrechtenorganisatie in Amerika) adviseert je huisdieren wat lekkers te geven terwijl de baby in de buurt is, zodat ze je baby zullen gaan associëren met goede dingen.

Laat je baby niet te dicht bij de kop van je huisdier komen. Sommige dieren, zelfs als ze normaal gesproken meegaand en kalm zijn, kunnen per ongeluk het oogcontact en de nabijheid als een teken van agressie zien, volgens de AAP.

Speel samen als een gezin. Probeer je baby op een knie te laten balanceren of te knuffelen terwijl je je huisdier aait, adviseert de ASPCA.

Zorg dat je huisdier gezond blijft en dat het voldoende beweging krijgt. Het is eenvoudig om met een nieuwe baby in huis de dagelijkse zorg van je huisdier te verwaarlozen, dus vraag de hulp van familie of vrienden als je ontdekt dat je geen tijd hebt om je huisdier naar de dierenarts of de trimmer te brengen of om hem uit te laten.

GERELATEERDE BABY TOOL
BGC Icon

Baby groeischema

Houd de lengte, het gewicht en de hoofdomtrek van je baby in de gaten voor een gemiddelde groei met onze eenvoudige tool.

What is your child*
Verplicht veld

Verplicht veld

Verplicht veld

Verplicht veld

Verplicht veld

*Invoer gegevens van de laatste metingen van je baby **Bron: World Health Organization

Beheer Cookies