Even geen inspiratie om je baby binnen vier muren te entertainen? Geen probleem, hier is het Pampers team to the rescue! Met veel leuke dingen om samen te doen en het gezellig te houden. Want binnenblijven hoeft zeker niet saai te zijn, met een vleugje fantasie kan het zelfs een avontuur zijn! Tip: je hoeft heus niet elk moment vol te plannen, maar deze lijst is handig voor als je even niet weet wat te doen met je kleintje.

Prikkel het gehoor met gewone huishoudspullen

Verzamel een lege (schoenen)doos en verschillende objecten uit je huishouden, bijvoorbeeld een houten lepel, een pantoffel, ... Laat je kleintje experimenteren met de klanken van de verschillende voorwerpen op de doos. Let op dat de voorwerpen veilig zijn, niet scherp bijvoorbeeld en je baby dus niet in gevaar kunnen brengen.

Haal de goochelaar in jezelf naar boven

Baby's vormen een gemakkelijk publiek, laat hen zien hoe de deurbel werkt of laat hen kennis maken met de wereld van lichtschakelaars. Dagelijkse handelingen voor jou, maar magie voor je baby.

Promoveer het raam tot televisietoestel

Ga samen met je baby veilig achter het raam zitten. Benoem en wijs dingen aan die je uit het raam kunt zien, een vogel in de lucht, een bus die voorbijrijdt of de boomhut van de buren. Als je je kleintjes aandacht eenmaal hebt, zul je zien hoe leuk je kleintje het vindt om samen nog meer dingen buiten te benoemen.

Tijd voor een feestje!

Zet de muziek aan en dans met je baby. Als je kleintje al staat of stapt, is dit leuk, maar je kan ook zittend of zelfs liggend je beste dansmoves tonen!

Voorlezen

Neem eens uitgebreid de tijd om je baby voor te lezen. Zelfs wanneer je kind de woorden nog niet (allemaal) begrijpt, is dit goed. Voor de taalontwikkeling, maar ook  voor jullie band samen. Praat eens met verschillende stemmetjes en praat en harder of zachter. Zo hou je de aandacht van je kleintje zeker vast.

Reis rond de wereld in je woonkamer

Is je baby al wat ouder en houdt hij/zij van kruipen, klimmen en ontdekken? Bouw dan een mini parcours met kartonnen dozen, tunnels, stoelen, kussens en dekens. Daag je kleintje vervolgens uit om er onder, door en boven te klauteren. Wees voorzichtig met hoogtes en hoekjes!

Bouwen én afbreken

Wat is er leuker dan een toren bouwen van blokken of dozen? De toren afbreken! Houten speelgoedblokken zijn leuk, maar je kan gerust ook aan de slag door doosjes te vullen met krantenpapier en die te stapelen...

Rollen en dollen

Gewoon een beetje rollen met een bal naar elkaar kan voor je baby al een hele ervaring zijn. Als je kleintje iets groter is, kun je met verschillende balletjes rollen. Vraag je kind dan eens om ‘de bal met de sterretjes' te rollen of ‘de rode bal' te rollen. Zo wordt zelfs het simpelste balspelletje nog leerzaam ook.

De klassieker: kiekeboe

Verstop je gezicht achter je handen of een doekje en maak je baby aan het lachen wanneer je jezelf terug tovert. Extra punten voor wie gekke bekken trekt!

Snoezelbox

Maak een doos met allemaal verschillende stofjes en laat je baby daar met zijn handjes doorheen woelen. Dan voelt je kind het verschil tussen zachte, ruwere gladde en bewerkte stoffen. Goed voor de tastzin!

De truc van het verstopte speelgoed

Overlaad je baby niet telkens met bergen speelgoed, maar geef geleidelijk aan speelgoedjes en neem er af en toe een paar weg. Zo hou je je baby's interesse vast en geef je telkens iets ‘nieuws' om mee te spelen.