Hier wordt je baby blij van

Als je baby 4 tot 6 maanden oud is, wordt hij alerter en heeft hij meer belangstelling voor speelgoed en spelletjes. 

Zijn groei gaat in rap tempo! Steeds weer zoek jij manieren om je baby tevreden en blij te maken! 

1. Baby Draagzak

Een goede babydraagzak is verstelbaar en comfortabel, en dus perfect voor een groeiende baby. Het voordeel van het ronddragen van je kleintje in zo'n zak is dat je je handen vrij houdt en bovendien je baby dicht bij je hebt.

Dit werkt net zo kalmerend en troostend als wanneer je hem tegen je aandrukt. 

2. Broekjes met elastische band

Je baby groeit zo snel dat hij steeds van kledingmaat verandert. Een broekje gaat langer mee als het een elastische tailleband heeft!

Het mooiste is dat broekjes met elastiek in de band gemakkelijk uit en aan kunnen als het tijd is voor een schone luier.

3. Minideken

Een superzachte, dunne deken is prima geschikt om je kleintje te kalmeren en te troosten. 

Als je baby ouder wordt, wordt dit dekentje mogelijk zijn officiële 'favoriet', dat hem emotionele steun geeft onderweg, als het tijd is voor een dutje of bij het slapen gaan. 

4. Zachte, kleine speeltjes

Zacht speelgoed is ideaal voor baby's van deze leeftijd. Ze zijn gemakkelijk beet te pakken en in de handen te houden. Een bijtring of -speeltje met reliëf is juist weer fijn als je baby tandjes krijgt en zijn tandvlees wil 'masseren'. 

Houd speeltjes (net als zacht beddengoed en kussens) uit het babybed om het risico op wiegendood te verminderen. Groeispurten en de steeds groeiende ontwikkeling van je baby zorgen niet alleen voor veel plezier, maar soms ook voor heel veel spullen.

Probeer je te focussen op wat essentieel is voor een gezonde ontwikkeling van je baby en hem niet te overstelpen met spullen.

GERELATEERDE BABY TOOL
BGC Icon

Baby groeischema

Houd de lengte, het gewicht en de hoofdomtrek van je baby in de gaten voor een gemiddelde groei met onze eenvoudige tool.

What is your child*
Verplicht veld

Verplicht veld

Verplicht veld

Verplicht veld

Verplicht veld

*Invoer gegevens van de laatste metingen van je baby **Bron: World Health Organization

Beheer Cookies