Jane Chou

Veel nieuwe ouders durven niet met een jong kind te reizen, wat begrijpelijk is. Maar kleine baby's zijn vaak goede reizigers, omdat ze zoveel slapen. Dus als je denkt dat je je pasgeboren baby niet op een vliegreis mee kunt nemen, dan heb je het mis. Met een beetje plannen kan het hele gezin genieten van de eerste keer dat je baby gaat vliegen.

Hier zijn een aantal tips om de reis zo soepel mogelijk te laten verlopen:

1. Houd de handen schoon

Dit geldt voor het hele gezin, ook voor de baby. Je grootste zorg bij het reizen is het prille immuunsysteem van je baby, en de kans dat hij in contact komt met bacteriën. Dus zorg ervoor dat iedereen vaak zijn handen wast en neem desinfecterende handgel en desinfecterende vochtige doekjes mee voor onderweg als er geen wasbak in de buurt is.

2. Neem je eigen luiermatje mee om te verschonen

Dit zal je baby beschermen tegen extra bacteriën als je hem in een openbaar toilet moet verschonen.

3. Gebruik een kinderzitje

. De veiligste plek voor je zuigeling in het vliegtuig is in een door de overheid goedgekeurd kinderzitje, niet op je schoot.

4. Verminder overdruk op de oren

Wanneer de luchtdruk verandert tijdens het opstijgen en landen, ontstaat er overdruk op de oren. Dat kan heel vervelend en ongemakkelijk zijn voor je baby. Slikken helpt om de druk in de oren weer in evenwicht te krijgen, dus geef je baby de borst of een flesje, een speen of je vinger om op te zuigen.

5. Neem extra voorraad mee

Neem meer luiers mee dan je nodig denkt te hebben, voldoende babydoekjes, en een extra setje kleertjes voor je kind.

Doe deze spullen in je handbagage, niet in je ruimbagage, en vergeet niet de dingen mee te nemen die je kleintje echt tijdens de reis wil hebben, zoals favoriete speeltjes, spelletjes en fopspenen.

6. Bereid je voor op jetlag

Zorg ervoor dat iedereen genoeg uitrust voordat je op reis gaat. Om je baby te helpen slapen, kun je zijn slaappatroon twee tot drie dagen voor de reis aanpassen, en overgaan op de nieuwe lokale tijd zodra je op je bestemming bent aangekomen (je kunt ook meer dutjes inplannen).

7. Organiseer een ontspannen reisschema

Ga vroeg naar het vliegveld om in te checken en maak gebruik van het vroege boarden dat meestal wordt aangeboden voor gezinnen met kleine kinderen.

Zorg voor genoeg overstaptijd, zodat je niet als een gek naar de volgende vlucht hoeft te rennen. Probeer te ontspannen en te genieten van de reis!