Band met je baby - Koester leuke momenten

Het moment dat je je  baby voor het eerst in je armen sloot, zal je nooit vergeten. Deze eerste ontmoeting vormt de basis voor de band die jullie altijd zullen hebben, een band die vanaf dat moment ook enkel maar sterker zal worden. Voor Vaderdag geeft Pampers het woord aan enkele superpapa's die het zullen hebben over alle geweldige herinneringen die ze hebben aan hun kleintje. Daarnaast stelt Pampers enkele leuke activiteiten voor die je samen met je kindje kunt doen. Want papa zijn is natuurlijk een geweldig avontuur! Ook al verstaat je kindje misschien nog niet alles, hij schept vanaf de geboorte een sterke band met zijn papa.

Schep zo vroeg mogelijk een band

“De meest magische momenten in mijn leven als papa zijn de geboortes van mijn twee zonen. Gabriel, mijn tweede zoon, werd geboren via een keizersnede. De eerste twee uur van zijn leven waren direct een vader en zoon moment, en het was geweldig!” – Alexandre

Het is zover, je kindje is geboren en het grote avontuur kan beginnen! Meteen na de bevalling is huid-op-huidcontact met de baby erg belangrijk, en daarnaast is het ongetwijfeld een unieke ervaring. Het zorgt voor een vlotte overgang van het leven in de baarmoeder naar het leven uit de baarmoeder. Je baby'tje zal zich hierbij erg veilig voelen. Voel je je nog niet helemaal op je gemak met je kindje in je armen? Dat is helemaal niet erg! Je kan bijvoorbeeld ook je hand op je  kindje leggen of zijn hand vastnemen als hij in zijn wiegje ligt. Praat ook wat met hem zodat hij je aanwezigheid opmerkt en zich veilig voelt.

Geef je kindje om de beurt voeding

Als de mama ervoor kiest om borstvoeding te geven, wordt het moeilijk voor de papa om zijn kindje te kunnen voeden, maar je kan bijvoorbeeld afspreken dat jij je baby'tje dan na het eten helpt met een boertje te laten. Als je kindje flessenvoeding krijgt, kan je natuurlijk veel gemakkelijker helpen bij het voeden van je kindje. Je kan je baby'tje bijvoorbeeld 's nachts een flesje geven en genieten van deze dierbare momenten. En zo kan de mama ook wat uitrusten!

Lees hem leuke verhaaltjes voor

Het is nooit te vroeg om je kindje verhaaltjes voor te lezen. Een dagelijks voorleesmoment, bijvoorbeeld net voordat je hem in zijn wiegje legt, wordt iets waar je kindje naar uitkijkt. Door je stem te horen, zal hij meer interesse tonen voor verschillende geluiden, wat zijn gehoorvermogen sterk zal ontwikkelen. Haal het beste uit jezelf door grappige stemmen te gebruiken, benoem wat er op de afbeeldingen staat of vertel hem leuke verhaaltjes wanneer je kleintje oud genoeg is om te praten. Zo creëer je een intiem moment voordat je kleintje gaat slapen, en ondertussen vindt hij het steeds leuker om te praten of geluiden te horen.

Zorg voor voldoende knuffeltijd

“Mijn favoriete momenten als superpapa: elke avond, na het flesje, is het knuffeltijd. We houden elkaars hand vast zodat mijn kindje in slaap valt. Als alles goed gaat natuurlijk.” – Clément

Vanzelfsprekend? Misschien wel, maar we vinden het belangrijk om af en toe iedereen eens te herinneren aan het belang van fysiek contact met je kindje. Het maakt niet uit hoe oud je kindje is, hij zal zich veilig voelen dankzij het contact en de genegenheid die je hem geeft.  In plaats van een kinderwagen kan je bijvoorbeeld een draagdoek of een babydraagzak uitproberen. Dit zal je helpen om je baby dicht bij je te houden, hem maximale warmte te bieden en de jullie band te versterken. En ja! Knuffels zijn niet alleen gereserveerd voor momenten van troost of afscheid, je kan je baby ook zorgeloos overspoelen met vaderliefde!

Neem samen met je kindje een bad

“Amber is net 7 maanden geworden, en we hebben haar net voor de eerste keer meegenomen naar het zwembad. Voor de gelegenheid hadden we een mooi badpak met een eenhoornprint voor haar gekocht. We hadden natuurlijk voor de Pure luiers gekozen, om ongelukjes te vermijden. Na 15 minuten  spartelen,  haalde we haar uit het water… en zien we dat haar luier verdrievoudigd is in grootte. Een grappig moment dat we nooit zullen vergeten.” - Clément

De meeste baby's houden ervan om in het water te spelen. Ze ontspannen zich volledig, of dit nu in het bad of in het zwembad is. Er zijn veel mogelijkheden om wateractiviteiten met je baby te doen, zoals zwemlessen of ontspanningsmomenten waarbij je kindje kan ronddrijven op het water. Daarnaast versterkt dit ook de band tussen ouder en kind, en zorgt het ervoor dat je kindje in alle veiligheid zijn grenzen kan verleggen.

Hang de clown uit

Soms hoef je niet ver te zoeken om de band met je kindje te versterken. Het enige wat je moet doen, is je baby vermaken met je grappigste gezichten. Wie weet zijn het jouw acteerprestaties die de eerste glimlach van je baby teweegbrengt.

GERELATEERDE BABY TOOL
BGC Icon

Baby groeischema

Houd de lengte, het gewicht en de hoofdomtrek van je baby in de gaten voor een gemiddelde groei met onze eenvoudige tool.

What is your child*
Verplicht veld

Verplicht veld

Verplicht veld

Verplicht veld

Verplicht veld

*Invoer gegevens van de laatste metingen van je baby **Bron: World Health Organization

Beheer Cookies