Blowing Bubbles_closed

Bellenblazen

  • Locatie

    Binnen of buiten

  • Promoot

    Sport en spel

  • Wat je nodig hebt

    1/8 kop vloeibaar afwasmiddel, 4 liter water, 1/2 eetlepel glycerine

Hoe je het speelt


Pasgeborenen en baby’s: Blaas bellen naar je baby terwijl hij voor je in een kinderzitje zit of op je schoot naar je kijkt. (Zorg ervoor dat je niet naar het gezicht van je kind blaast)

Je kunt er ook wat leuke muziek bij opzetten om een prettige sfeer te scheppen. Doe een bellenblaaspotje in de luiertas om tijdens lange wachttijden of autoritten snel vermaak bij de hand te hebben.

Peuters en kleuters: Laat je kind zien hoe hij met zijn handjes en voetjes de bellen kapot kan laten spatten. Blaas bellen binnen (probeer dit te doen vlak voordat je de keukenvloer wast!), tijdens het badderen, of buiten (dagen met een beetje wind zijn het beste). Laat je kind zijn eigen bellen blazen en kijken hoe ver ze wegdrijven. Op koude dagen kun je proberen bevroren bellen te blazen!

Meng het zachtjes door elkaar en je hebt alles wat nodig is om bellen te maken. Je kunt een bellenblazer maken door een pijpenrager rond een pen of een stokje te wikkelen.

Leren en groeien


Deze activiteit is veelzijdig genoeg voor alle leeftijden. Baby’s kunnen de bellen met hun ogen volgen en proberen ze met hun handjes aan te raken. Peuters en jonge kinderen kunnen ze met hun handen vangen, ze kapot trappen met hun voeten of zelf bellen blazen.

Misschien vind je dit ook interessant: