De meeste baby's gaan kruipen tussen de 7 en 10 maanden. Om je kind te stimuleren kun je de volgende spelletjes uitproberen.

Speeltjes

Zorg voor speelgoed dat bewegen aanmoedigt en helpt de spieren van je kleintje te versterken.

1. Spiegel

Baby's kijken heel graag naar hun eigen spiegelbeeld, dus houd een kinderspiegel in zijn buurt en trek die vervolgens snel weg. Zet dan de spiegel tegen een muur of het meubilair en stuur hem in die richting.

2. Zachte, stuiterbal

Dit eenvoudige speeltje is geweldig bij tal van aan kruipspelletjes, dus houd er 1(of 2) bij de hand.

3. Trekspeeltje

Trek dit speeltje langzaam over de vloer en laat je baby het proberen te pakken.

Spelletjes

Geef je kind complimentjes tijdens het spelen, om het kruipen interessant te houden. Met deze activiteiten kun je je baby aanmoedigen om te gaan kruipen.

  1. Doe alsof je een personage bent uit zijn favoriete verhaaltje en achtervolg je kind door het huis. Je baby zal zeker moeten lachen en zijn best doen om uit je bereik te blijven.

  2. Maak een mini-parcours met behulp van kussens, bankkussens en dozen waar je kindje overheen en tussendoor kan kruipen. Doe zelf mee door je te verstoppen achter zo'n obstakel en kiekeboe te spelen.

  3. Ga op de grond zitten met je benen wijd, rol met een bal naar je baby en vervolgens de andere kant op. Hierdoor zal hij alle richtingen oefenen.

  4. Pak het favoriete speelgoed van je baby, verstop het waar hij het direct kan zien en vraag of hij het gaat zoeken. De volgende keer laat je hem het speelgoed verstoppen en ga jij zoeken.

  5. Verspreid verschillende stoffen, bijvoorbeeld bubbelfolie, nepbont en een schuimen vloertegel over de vloer zodat je baby daaraan kan voelen als hij er langs kruipt

Zichzelf door de kamer bewegen is een hele prestatie voor je baby. Blijf hem stimuleren met speeltjes en spelletjes, die je kind uitdagen verder te gaan!