12 weken zwanger

12 weken zwanger: je baby

Vorige week hebben de nagelbedden zich gevormd op de vingertoppen en tenen van je baby. Deze week zullen de vingernagels ook echt uit deze nagelbedden gaan groeien en blijven groeien tot de geboorte.

Veel baby's hebben bij de geboorte zelfs lange vingernagels die kort na de bevalling moeten worden geknipt!

De meest cruciale periode in de ontwikkeling van je kleintje loopt nu ten einde. Tegen het einde van deze week is de zware taak om nieuwe lichaamsstructuren te vormen voltooid! Van de vingers tot de tenen, alle onderdelen zijn aanwezig. Zelfs de geslachtsorganen hebben zich ontwikkeld, maar het is nog te vroeg om met echo te bepalen of het een jongetje of een meisje is.

De komende 28 weken zal je kleintje blijven groeien en gaat zijn ontwikkeling door.

Tegen het einde van deze week hebben zich oogleden gevormd en zullen deze zich sluiten. Ze blijven tot ver in het tweede trimester dicht zitten.

embryoimage-week12-700

12 weken zwanger: jouw symptomen

Nu de misselijkheid en het ongemak van het begin van de zwangerschap langzaamaan verdwijnen, merk je misschien dat je eetlust terug is, en hoe!

Dit is het moment dat vele vrouwen voelen dat "de baby honger heeft". Zorg ervoor dat je genoeg eet, maar het is niet nodig om "voor twee te eten!"

Omdat het bloedvolume in je lichaam toeneemt om de foetus te voeden, kan je tandvlees gevoeliger zijn en bloeden bij het poetsen of flossen. Dit kan verontrustend lijken, maar het is helemaal normaal. Blijf gewoon zoals altijd je tanden poetsen en flossen, maar doe het wat voorzichtiger.

12 weken zwanger: Jouw Checklist

  • Blijf gezond eten, vooral als je weer eetlust krijgt

  • Blijf poetsen en flossen, ook als je last hebt van gevoelig of bloedend tandvlees

  • Stel een budget op voor alle babyinkopen

  • Meld je aan voor wekelijkse zwangerschapstips.

Beheer Cookies