31 weken zwanger: symptomen en psychische veranderingen

31 weken zwanger: je baby

Hij zit nu al een paar weken in de foetushouding met zijn benen opgetrokken en ze moet nog steeds veel groeien! Hij wordt niet veel groter, maar komt nog zo’n 900 gram aan deze maand. Nog negen weken voordat hij je gaat begroeten

embryoimage-week31-700

BABYNAAMTOOL

Babynaamtool icoon

Babynaamtool

Filter op geslacht:

Meisjes

Jongens

Unisex

Filter op thema:

Oudheid

Babynamen Beroemdheden

Bijbelse namen

Eigenzinnig

31 weken zwanger: jouw symptomen

Het kan zijn dat je sinds enkele maanden wat kortademig bent, maar nu wordt het moeilijker om voldoende lucht te krijgen. Dat komt omdat je steeds groeiende baarmoeder je middenrif tegen je longen duwt.

Als je laag draagt, heb je geluk! Vrouwen die hoger dragen, kunnen moeilijker ademhalen. Als je merkt dat je buiten adem bent, stop dan even en neem enkele keren diep adem (zo diep als je kunt). Tegen het einde van je zwangerschap (rond de 37e of 38e week) kun je ineens van dit probleem verlost zijn, want je baby komt dan lager in je bekken te liggen, zodat de druk op je middenrif en longen afneemt.

Je bent waarschijnlijk al vanaf het midden van je tweede trimester alert op symptomen van vroegtijdige bevalling. Nu je in je derde trimester bent, kan het zijn dat je lichaam begint te oefenen voor de bevalling. Dit zijn zogenaamde oefenweeën.

Ze houden geen verband met een vroegtijdige bevalling en zijn geen reden tot zorg. Hoe herken je het verschil? Als de weeën onregelmatig zijn en verdwijnen zodra je van houding verandert of wat rondloopt, dan heb je waarschijnlijk te maken met oefenweeën.

31 weken zwanger: Jouw Checklist

  • Tel de bewegingen van je baby, als dit wordt aanbevolen door je verloskundige

  • Stop even en haal diep adem als je merkt dat je buiten adem raakt

  • Wees bedacht op Braxton Hicks-contracties of valse weeën

  • Meld je aan voor wekelijkse zwangerschapstips.

Beheer Cookies