34 weken zwanger: symptomen en psychische veranderingen

34 weken zwanger: je baby

De ogen van je baby zijn nu blauw, ongeacht de uiteindelijke kleur van zijn ogen. Het pigmentatieproces in zijn iris zal niet klaar zijn totdat zijn ogen gedurende enkele weken na de geboorte zijn blootgesteld aan licht. De uiteindelijke kleur van zijn ogen kan nog jarenlang onduidelijk zijn!

Als je baby een jongen is, dalen zijn testikels nu van zijn buik af naar zijn scrotum. Soms dalen één of beide testikels niet in positie voor de geboorte. In dit geval dalen de testikels van je baby waarschijnlijk voor zijn eerste verjaardag. Als het scrotum van je kind groot lijkt vlak na de geboorte, maak je geen zorgen: de zwelling is te wijten aan extra vocht en zal ongeveer binnen een week verdwijnen.

embryoimage-week34-700

BABYNAAMTOOL

Babynaamtool icoon

Babynaamtool

Filter op geslacht:

Meisjes

Jongens

Unisex

Filter op thema:

Oudheid

Babynamen Beroemdheden

Bijbelse namen

Eigenzinnig

34 weken zwanger: Je symptomen

Is het show time? Met nog maar een paar weken te gaan, is het een goed idee om vertrouwd te raken met de tekenen van een bevalling. De meest voorkomende symptomen zijn regelmatige contracties die zich voordoen in steeds kortere intervallen, pijn in de onderrug vergezeld door menstruatieachtige krampen, het breken van je water (het scheuren van de vruchtwaterzak) en een bloedende slijmafscheiding, wat erop kan duiden dat je baarmoederhals gestart is met uitzetten. Het kan dat je al bevallingssymptomen ervaart dagen of zelfs weken voordat je daadwerkelijk bevalt. Als je een van deze symptomen ervaart, neem dan onmiddellijk contact op met je arts.

Je geboorteplan finaliseren. Je hebt waarschijnlijk jouw wensen besproken met je zorgverlener, je partner en familieleden die aanwezig zullen zijn bij de geboorte. Nu is een geweldig moment om jouw voorkeuren opnieuw te bekijken met je arts of verloskundige om ervoor te zorgen dat je allebei op dezelfde golflengte zit.

34 weken zwanger: Jouw Checklist

  • Zorg dat je de eerste tekenen van de bevalling kunt herkennen

  • Neem je geboorteplan door met je huisarts en/of verloskundige

  • Volg een cursus EHBO voor baby's, een cursus borstvoeding of een cursus babyverzorging

  • Meld je aan voor wekelijkse zwangerschapstips.

Beheer Cookies